Неврологичното отделение на болницата във Видин спря приема на пациенти.Официално

...
Неврологичното отделение на болницата във Видин спря приема на пациенти.Официално
Коментари Харесай

Неврологичното отделение на болницата във Видин остана без лекари

Неврологичното поделение на болничното заведение във Видин спря приема на пациенти.

Официално това се случи през днешния ден, само че съгласно управлението на лечебното заведение, рецесията е била предстояща заради напускането на личен състав.

Във видинската болница новата година пристигна с следващата рецесия. Причината тя да стигне и до неврологичното поделение, е в неналичието на фрагменти.
Колективна оставка: Медиците от болничното заведение в Ямбол желаят по-високи заплати Лекари, медицински сестри и санитари дадоха на ръководстовто период до 1 август
Отделението не действа рационално след напускането на трима лекари. След тях е командирован доктор с две специалности, който обаче скоро се връща към главното си звено.

Тъй като приемът е спрян, сега в отделението по неврология има единствено осем заболели. Според пациенти, в случай че то бъде закрито, това ще е злополука за Видин.

Емил е на лекуване пети ден и към този момент е в устойчиво положение. Той е със заболяване, което не разрешава човек да бъде превозен, а се изисква наблюдаване, изясняват лекарите.
Обвинения след вреди за милиони по схемата " болница в болничното заведение " Част от лекарите са работили и в двете клиники по едно и също време
Със стаж повече от половин век и към този момент на 77 години, през днешния ден е дежурен лекар Борислав Иванов. Лекарят по този начин работи - до момента в който може, до момента в който диша, споделя той.

Снимка: btvnovinite.bg

Временното прекъсване на активността в идващите шест месеца, постанова болните да бъдат приети в болница в други лечебни заведения.

" По закон – до най-близкото лечебно заведение. Всеки миг очаквам среща с лекар Савков, това е шефът на болничното заведение в Лом, с който да уточним всички детайлности ", уточни доктор Цветан Василев, изпълнителен шеф на МБАЛ – Видин.
Министерство на вътрешните работи уголемява инспекциите в лечебните заведения Има сигнали за нередности и при решения на разнообразни ТЕЛК комисии
Неврологичното поделение обаче няма да бъде закривано, увериха от Министерството на здравеопазването. Стана ясно още, че изпълнителният шеф е подал оставката си преди повече от месец.

В писмена позиция от здравното министерство оповестиха, че са подхванали всички дейности за стабилизиране на болничното заведение и грижа за пациентите.
ТЕЛК - Ловеч затвори порти, пациентите останаха необслужени Вчера целият състав на комисията подаде молби за овакантяване
А по решение на Съвета на шефовете, ръководството на лечебното заведение се поема от пълномощник.

По наша информация пред риск да се окажат в сходна обстановка, са и други отделения в тази болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР