Неврохирурзи от цялата страна се събраха в Плевен на конференция

...
Неврохирурзи от цялата страна се събраха в Плевен на конференция
Коментари Харесай

Лекари дискутираха новостите във високотехнологичната неврохирургия

Неврохирурзи от цялата страна се събраха в Плевен на конференция за високотехнологична неврохирургия. Близо 150 лекари дискутираха по какъв начин модерните технологии оказват помощ да се усъвършенства качеството на оперативното лекуване при по-малко натоварване за пациентите.

Плевен

Водещи немски и български експерти споделиха опита си при диагностиката в мозъчната неврохирургия и новите за страната ни ендоскопски интервенции на гръбначния дирек.
проф. доктор Николай Райнов: През последните 10 или 15 години навлязоха съвременни технологии, които не са били разполагаем преди възхода на електрониката, на компютърната технология. За да бъде сполучлив един неврохирург, той би трябвало да има и материалната база.
За първи път в България е проф. Фолкмар Хайдеке, който показа новостите в интраоперативната образна диагностика, прилагани в клиниката по неврохирургия в Аусбург.
проф. доктор Фолкмар Хайдеке: За неврохирурзите, които са овладяли модерната техника, има доста огромни благоприятни условия, да вземем за пример с акуратност до стотна от милиметъра да измерят позицията на инструментите в оперативното поле и по този метод да понижават оперативната контузия за пациента.
В Плевен от няколко месеца работи единствената у нас хибридна операционна, която разполага с инсталация за интраоперативна диагностика. В бъдеще тук се възнамеряват образования на наши неврохирурзи, посредством които те ще могат да наблюдават актуалните достижения, без да се постанова да пътуват до западни клиники.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР