Невинен съм!, обяви кметът на Божурище Георги Димов, който бе

...
Невинен съм!, обяви кметът на Божурище Георги Димов, който бе
Коментари Харесай

Кметът на Божурище, изведен с белезници: Невинен съм!

" Невинен съм! ”, разгласи кметът на Божурище Георги Димов, който бе изведен с белезници от постройката на общината в ранния следобяд през днешния ден. Арестът му бе „ предсказан ” по обед от зам.главния прокурор Иван Гешев на брифинга за почналата тази заран акция в Божурище по следствие на продажба на общинска земя на безценица. 80 дка общинска благосъстоятелност са били продадени посредством манипулирани търгове, по думите на Гешев, за 150-160 хил.лв. вместо за 8 млн. лева по действителни пазарни цени. Сред купувачите има и върховен магистрат от Националната следствена работа, заяви Гешев.

При извеждането му от общината арестуваният кмет сподели още, че се надява следствието да покаже, че подозренията на спецпрокуратурата за продажбата на общински парцели на занижени в пъти цени, са една огромна неточност. Смята, че акцията е предизвикана от „ дейности на опозицията против един сполучлив кмет ”. Също по този начин напомни, че още през януари т.г. е коментирал случая с въпросните земи. В обява във фейсбук той декларира, че 80-те декара, за които е въпросното следствие за корист са тресавище и не са в регулация.

Спецпрокурори, чиновници на Антикорупционната комисия и Столична дирекция на вътрешните работи не престават работата си в Общината в Божурище, която евентуално ще остане затворена и няма да работи с жители до края на деня. Провеждат се разпити на очевидци, обиски и изземвания, в това число и на други адреси

На прицел с изключение на кмета Георги Димов е неговият заместител и още един чиновник на Общината. Те са в постройката, само че към момента не са упрекнати. Очаква се това да се случи до края на деня, както се чака и да стане ясно дали прокуратурата ще желае непрекъснат арест за тримата, съобщи БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР