Невиждан срам бере БФС с решенията и неадекватните действия около

...
Невиждан срам бере БФС с решенията и неадекватните действия около
Коментари Харесай

Европа е в шок от цирка на БФС! Изхвърлят ни от всички турнири!

Невиждан позор бере БФС с решенията и несъответстващите дейности към провеждането на европейската подготовка с Унгария. Хронологията на събитията обърка половин Европа, а УЕФА е предизвестила родната централа, че ще бъде безкомпромисна след цирка, в който бе въвлечена. Към днешна дата Община Пловдив съобщи, че не може да позволи осъществяване на футболна среща на стадион „ Христо Ботев “. Как се стигна до прецедента за Европа?

 

Целият състав на БФС изрично отхвърля да подаде непринудено оставка след срамните резултати на националния тим и множеството кавги в родното състезание. Това докара до невиждано обединяване на футболните почитатели от цялата страна. За място на най-масовата демонстрация на митинг те избраха точно мача сред България и Унгария, очакван в началото за осъществяване на националния стадион „ Васил Левски “. Страх обаче обзе управителните фактори и в съдействие със столичната полиция вземат решение да уведомят УЕФА и срещата да бъде преместена в Пловдив.

 

От Европейската централа обаче без да са наясно с изискванията и обстановката в нашата страна взимат под внимание риска за осъществяване на срещата и поучават тя да се организира без аудитория. От там поражда и нов проблем. Строителят на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив изпраща писмо, че не е целесъобразно осъществяване на футболна среща, защото прави строителни действия. УЕФА от своя страна не разрешава сходен вид произволи за място на събитието и то дни преди да е реалност.

 

Така за първи път в историята на футбола може да бъде присъдена служебна загуба без да се организира мач от подобен диаметър. Това остава най-вероятният сюжет, защото кметът на Пловдив Костадин Димитров отхвърля да подпише единодушие за осъществяване на футболната среща.

 

Унгарците от своя страна са в потрес от неяснотата. Над 2500 последователи бяха закупили билети за извънредно значимия за страната им мач, който може да ги класира преди всичко в групата. Местната футболна централа се извини на почитателите и им върна парите за билети.  Местните медии и почитатели даже незнаят по какъв начин да разясняват обстановката и решенията, които се менят на всеки 30 минути.

 

За да е цялостна наглостта излезе и запис по какъв начин заместник-директор в БФС заплашва строителя на стадион „ Христо Ботев “, че лицензите на Ботев и Локомотив ще бъдат отнети. Същите закани е отправил Георги Иванов – Гозно ден по-рано. Така ситуацията остава нажежена, а провеждането на мача съвсем невероятно. Феновете остават в подготвеност за митинги даже и в Пловдив, в случай че въпреки всичко среща има. Те получиха и писмена поддръжка от унгарските крайни ултраси, които обявиха, че пожелават триумф на локалните почитатели в борбата против порочното управление на БФС.

 

Източник: Facebook

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР