Невероятно, но факт! Спря тока по време на гласуването на

...
Невероятно, но факт! Спря тока по време на гласуването на
Коментари Харесай

Парадокс на изборите в САЩ: Спиране на тока доведе до гласуване на улицата

Невероятно, само че факт! Спря тока по време на гласуването на междинните избори в Съединени американски щати в изборна секция в гимназията „ Седар Блъф “ в Ноксвил, Тенеси.
Според CNN аварийният генератор в образователното заведение се оказал нередовен и гласоподавателите трябвало да попълнят бюлетините на улицата.
" Провеждаме гласуването с хартиени бюлетини ", съобщи ръководителят на изборната комисия на окръг Нокс, в който влиза града, Клиф Роджърс. За всеки случай той е разпоредил да бъдат доставени повече в региона, съобщи ТАСС.
Гласуването стартира с откриването на изборните секции в 05:00 часа локално време във Върмонт и ще завърши със затварянето на изборните секции в Хавай в 18:00 часа локално време Около 36 милиона американци към този момент са дали своят вот на изборите в Съединените щати.
Провеждащите се през днешния ден избори в Съединени американски щати са междинни. Ще бъдат определени 35 от 100 сенатори, всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, 39 държавни и териториални шефове, както и 6 073 държавни законодатели, съдии и членове на учебните окръжни препоръки.
Изборите се назовават междинни, защото те ще се проведат две години след последните президентски избори и две години преди идващите през 2020 година и в действителност те се явяват нещо като референдум за политиката на републиканската администрация на президента Доналд Тръмп.
Самият Тръмп призна това при едно от предизборните събития в Мисисипи, когато съобщи, че „ тези избори са референдум по въпроса за мен “.
До момента републиканците управляват Конгреса с нежно болшинство в Сената (51-49) и по-комфортно в Камарата на представителите (236-193 с шест вакантни места).
На тези избори за Сенат демократите са в неподходящо състояние, тъй като би трябвало да се преборят за опазване на 26 места против едвам 9 за републиканците. В долната камара демократите би трябвало да завоюват 25 спомагателни места, в случай че желаят да си върнат болшинството.
Ако демократите поемат надзор върху Сената, всички възможни номинации на Доналд Тръмп за Върховния съд, за федералната правосъдна система или за изпълнителни длъжности в администрацията, могат да бъдат блокирани. Сенатът има последната дума по тези президентски кандидатури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР