Невероятни данни има преди началото на Световното първенство по футбол

...
Невероятни данни има преди началото на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

137 футболисти ще играят в Катар не за родината си, още трима ще запишат пети Мондиал

Невероятни данни има преди началото на Световното състезание по футбол в Катар, които демонстрират какъв брой доста глобализацията е трансформирала света през последните 20 и повече години.
Цели 137 футболисти на този шампионат ще играят за страна, в която не са родени.
Рекордьор е тимът на Мароко, за който 14 от 26-те футболисти ще играят на Мондиала в националния си тим без да са родени в страната.
След тях са Тунис и Сенегал с по 12 футболисти в националните си тимове.
На Мондиала в Катар още трима играчи ще вземат участие на пето Световно състезание - Кристиано Роналдо и Лионел Меси, както и Андрес Гуардадо, 36-годишният капитан на Мексико.
Полузащитникът на Бетис направи първото си присъединяване през 2006 година в Германия. През 2010 година той игра малко повече в Южна Африка, само че не толкоз, колкото се очакваше, а през 2014 година в Бразилия най-сетне стана неизменима част от титулярния състав. Той резервира този статут и в Русия 2018, когато влезе в ролята на капитан.
Очаква се Гуардадо да бъде в титулярния състав на селекцията на Мексико, която е в група с Аржентина, Саудитска Арабия и Полша.
Преди Мондиала той е изиграл 178 мача за Мексико и е вкарал 28 гола, което го слага на седмо място в листата за всички времена за интернационалните изяви. Ако изиграе и трите мача в групата, то ще изпревари шестия Серхио Рамос.
Друг мексиканец - вратарят Гийермо Очоа също участва на пето Световно състезание, само че на първите две не се появи в игра.
Досега единствено трима са играли на по 5 Мондиала -  мексиканците Антонио Карбахал (участвал от 1950 до 1966), Рафаел Маркес (от 2002 до 2018) и немската легенда Лотар Матеус (1982 до 1998).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР