Невероятната история на игуана-плувец е била заснета и качена в

...
Невероятната история на игуана-плувец е била заснета и качена в
Коментари Харесай

Мъж спаси от сигурна смърт игуана насред океана

Невероятната история на игуана-плувец е била снимана и качена в канала за видео шерване Youtube тези дни.
Мъж инцидентно се оказал на точното място и точния миг, с цел да избави бедстващ гущер, който бил на края на силите си. Той снимал всичко с камерата си.
Прибирайки се от дълго корабоплаване с каяк в открития океан мъжът забелязал нещо да плава във водата на към 6,5 километра от крайбрежията на Кий Уест, Флорида.
" Прибирах се от дълго океанско странствуване с каяк, когато забелязах, че в далечината плава нещо със странна форма. Всичко, което виждах, бяха множеството перки, които стичаха над водата, тъй че взех решение, че е палмов лист, само че въпреки всичко не ми изглеждаше напълно правилно. Ето за какво стопирах, с цел да го огледам по-добре и в този миг забелязах, че нещото стартира да плува ", споделя той.
Когато се вгледал по-внимателно видял, че това е игуана. Мъжът извадил камерата си и записал необикновената среща.
" Приятел, какво правиш чак тук? Загуби ли се или какво? ", пита каякарят и предлага на гущера да го откара до брега. Той се доближава към игуаната и протяга към нея греблото си, с цел да ѝ помогне да се покатери при него, без да падне.
" Не се паникьосвай и не скачай във водата другояче ще те оставя тук ", майтапи се мъжът, до момента в който игуаната се настанява комфортно върху лодката.
" Ако не бях минал инцидентно, най-вероятно щеше да почине там, защото течението щеше да го тласка на изток и шансът да стигне назад до брега бе доста дребен. Но знае ли човек. Току виж това е нещо обикновено за тази игуана и плуването сред Куба и Съединени американски щати е част от ежедневните ѝ занимания ", споделя той.
Когато каякът достигнал на няколко метра от мангровите дървета край брега, игуаната скочила във водата и заплувала към тях.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР