Невероятен природен феномен се яви на било в югозападните части

...
Невероятен природен феномен се яви на било в югозападните части
Коментари Харесай

Брокенският призрак се появи в Рила: Феноменът смая група планинари на Голям мечи връх

Невероятен естествен феномен се яви на било в югозападните елементи на Рила. Брокенският фантом бе запечатан от планинари на Голям мечи връх (2643 метра). Всъщност красивото зарево във тип на дъга, която обгръща фигурите, е оптична заблуда. Тя се появява по върховете на високи планини, когато падне мъгла, а слънцето отрази в нея човешки фигури.

Крайният резултат, който несъмнено наподобява мистично, е проекция на фигурите на хората, огледален облик на сенки обхванат в светлинен ореол, който постоянно прилича няколко концентрични дъги.
Феноменът е прочут като Брокенския фантом по името на връх Брокен в а в немската планина Харц, като в началото хората са смятали, че става дума за свръхестествено събитие.

Най-малко 300 дни в годината на този връх има мъгла и преди епохи, когато хората не знаели повода за появяването на този резултат, те считали, че там в действителност се появяват призраци.
Мария Добрева разгласява фотоса в обществените мрежи и изясни, че отразените фигури са три – нейната и тези на двама нейни спътници.
„ Призракът на Брокен се появява, когато вашата сянка попадне в облак или мъгла. Заради пречупването на светлината от дребните водни капки се появяват и кръгове с цветовете на дъгата„, изясни на собствен ред тя.
Истинско благополучие е, че планинарите са съумели да снимат рядкото естествено събитие, което преди няколко години беше записано и в периметъра на Мусала.
Източник trafficnews.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР