Неведоми са пътищата Господни, пише в Библията. Това в пълна

...
Неведоми са пътищата Господни, пише в Библията. Това в пълна
Коментари Харесай

Сензация: Бивш топ рефер се замонаши

Неведоми са пътищата Господни, написа в Библията. Това в цялостна степен се отнася до някогашният топ рефер на България Антон Генов. Известният с любовта си към млади хубавици и елитни нощни заведения габровец е решил да се запопи.

Прелюбопитни фотоси на Антон Генов, облечен в църковни облекла, се появиха на профила във " Facebook " на митрополит Антоний, чието същинско име е Живко Киров Михалев. Бившият ни футболен топ арбитър заяви пред БЛИЦ, че фрагментите са от черква в Берлин. Генов описа, че е станал иподякон и на драго сърце оказва помощ на църквата. Той е непосредствен със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний. Ще му оказва помощ и при визитата в България на папа Франциск.

Не единствено Генов е до митрополит Антоний. Помагат му хора с име измежду обществото, основно предприемачи.

" С митрополит Антоний сме близки от години. Вчера се върнахме от Германия, където му помагах за Великден. Имаше служби в Берлин в петък, събота и неделя. Там е седалището на епархията. Много българи участваха на службите ", описа Антон Генов пред БЛИЦ.

" Станах иподякон преди две години. Член съм на Западно и Средно-европейската епархия. Не съм чиновник на църквата, а асистент на митрополита. Боголюбящ човек съм. След 50-ата ми годишнина взех решение да съм по-близо до църквата и да оказвам помощ с каквото мога. Всеки би трябвало да носи у себе си положителния дух. Важното е да вършим добрини, а не неприятни неща. Иподяконите са естествени хора, съществени, предприемачи, които могат посредством своите познания и благоприятни условия да оказват помощ на църквата ", разяснява Генов.

" Църквата в Берлин оказва помощ на доста хора, и на бездомни. Приема ги, хранят се там. Също по този начин доста българи, когато дойдат в Берлин и няма къде да спят, ги приютяват в църквата. Църквите в Западно и Средно-европейската епархия са отворени непрекъснато. Докато посолствата имат работно време ", описа някогашният ни топ арбитър.

" И около визитата на папа Франциск в България ще бъда до митрополит Антоний и ще оказвам помощ. След това ще бъдем и в Рим на 24 май ", добави Антон Генов.

" Справя се доста добре. Ще ми оказва помощ и при визитата на папа Франциск. Благодаря му ", разяснява и митрополит Антоний.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР