Неведнъж по време на пандемията експертите предупреждават, че е опасно

...
Неведнъж по време на пандемията експертите предупреждават, че е опасно
Коментари Харесай

Не пипай! Ето защо шофьорите не бива да си докосват лицата

Неведнъж по време на пандемията специалистите предизвестяват, че е рисково да се допира лицето с ръце. Но това не е толкоз просто..

Ново проучване, оповестено в изданието, е открило, че водачите допират и търкат лицата си приблизително 26 пъти в час по време на пътешестване.
Ето за какво в никакъв случай не би трябвало да подсушавате лицето си с забрадка
Измиването на лицето е първата стъпка в почистването на кожата. За задачата се употребяват специфични четки и артикули за по-добро почистван...

Изследователите от Нотингамския университет настояват, че такова държание може да докара до разпространяване на микроби и инфекции, в това число COVID-19.

Учените са анализирали 31 часа архивни видеозаписи, снимани при две проучвания за придвижването по пътищата с присъединяване на 36 водачи. Резултатите посочили, че средностатистическият водач допира лицето си 26,4 пъти в час, като всеки досег трае към четири секунди.

Най-често водачите се докосвали до нещо върху лицето (79,6%), следвали косите (10%), шията (8,6%) и раменете (1,7%). Почти в половината от случаите (42,5%) водачите били в контакт с лигавиците на всеки пет минути.

Но по-рядко докосвали лицето си при „ високо натоварване “, в това число когато се готвели за промяна на пътната лента или превръщане на придвижването.
Разкриха по какъв начин коронавирусът прониква в мозъка
Германски учени откриха, че вирусът SARS-CoV-2 прониква в мозъка посредством нервните кафези в обонятелна част на носната лигавица. Резулта...

„ Докосването до лицето съставлява риск от предаване на инфекции за лидера, изключително в случай че автомобилът се употребява от няколко хора, а също при неприятна хигиена на ръцете. Например, почесвайки нос или търкайки очи, лидерът инцидентно може да придвижи върху лицето вируси или друго рисково вещество, получено от нечист детайл на ръководството или повърхностите по време на шофиране или преди качването в транспортното средство “, означават откривателите.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР