Невъоръжена охрана е осигурявала концерта, където се случи масовата стрелба

...
Невъоръжена охрана е осигурявала концерта, където се случи масовата стрелба
Коментари Харесай

Валери Тодоров: Атентатът има за цел да качи градуса на напрежението в Русия

Невъоръжена защита е осигурявала концерта, където се случи всеобщата пукотевица в Москва, което за мен е абсурд. Не стана ясно дали е имало спомагателен надзор при влизането в залата. Това сподели някогашният сътрудник на БНР в Москва Валери Тодоров в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той напомни, че предизвестието за възможни атентати в Русия от страна на Съединени американски щати поради засечена информация от ислямисти е била наречена „ провокация " от Владимир Путин. „ Явно беше сметнато, че това е опит да се качи градуса на напрежението вътре в Русия. Твърде допустимо е да е била подценена заплахата от съветските служби ", съобщи Тодоров.

Мерките за сигурност в Русия са нараснали, означи той. А системата за лицево различаване в Москва работи доста интензивно. „ Не знам дали терористите са попаднали в обектива навръх тези камери, които могат да разпознават, само че откакто има толкоз видеокадри, допускам, че може по някакъв метод да се разпознават ", добави журналистът.

Атентатът има за цел да качи градуса на напрежението в Русия, да сътвори ужас, суматоха и неустановеност. „ Дотук управляващите демонстрираха убеденост. В такива обекти като метро, концертни зали, колкото и ограничения да се вземат, доста е мъчно да овладеете един подобен случай ", акцентира Тодоров.

Той означи, че Съединени американски щати и Украйна са побързали да се разграничат от акт, с цел да избегнат спекулации, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР