Невъобразимата трагедия на влаковата катастрофа в Гърция е послание към

...
Невъобразимата трагедия на влаковата катастрофа в Гърция е послание към
Коментари Харесай

Президентът на Кипър: Трагедията в Гърция е послание към всички правителства, включително нашето

Невъобразимата покруса на влаковата злополука в Гърция е обръщение към всички държавни управления, в това число държавното управление в Кипър, съобщи президентът Никос Христодулидис. 

Кипърският президент направи това изявление в отговор на въпрос при визитата си на гробовете на кипърски гърци, обесени от британците по време на антиколониалната битка от 1955 година до 1959 година, известни като Арестуваните гробове, заяви Българска телеграфна агенция.

Помолен за коментар по отношение на ж.п. случая в Гърция, при който двама кипърци са към момента измежду изчезналите, Христодулидис сподели, че всички държавни управления би трябвало да подхващат нужните превантивни ограничения, с цел да се избегнат трагични събития като тази влакова злополука. Той сподели също, че съгласно информацията, която е получил, злополуката е заради човешка неточност.

Христодулидис  каза, че кипърското държавно управление поддържа връзка със фамилиите на двамата кипърци, които са измежду изчезналите при злополуката. Той сподели, че министърът на външните работи през вчерашния ден е разговарял със фамилиите им, а посолството в Атина и консулството в Солун им оказват подпомагане.

„ Ще продължим да следим обстановката и се надяваме, че скоро ще имаме вести “, приключи Христодулидис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР