Неуспелият кандидат-кмет на София Мая Манолова е внесла в Софийския

...
Неуспелият кандидат-кмет на София Мая Манолова е внесла в Софийския
Коментари Харесай

Заради срещата във Волуяк: Манолова съди Борисов

Неуспелият кандидат-кмет на София Мая Манолова е внесла в Софийския областен съд искова молба против премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за неимуществени вреди от неистинен и опозоряващи негови изказвания. Искът е за 15 000 лева

Става въпрос за мненията на министър-председателя в студиото на „ Тази сутрин” от 1 ноември.

Тогава Борисов сподели следното: „ Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова – б.р.) и ги слуша, ми сподели, че може да попитате „ Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми...Снощи по негови думи към 19:30-19:40 ч., подмолно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ ГЕРБ ми заплатиха, Фандъкова ми заплати, с цел да гласуваме за нея”.
Бойко Борисов: Подготвен е нов сюжет за замяна на вота в София – вербувани са роми За Мая Манолова работи човек, който преди време ми изиска 3 млн. лева за предизборна акция, разгласи водачът на ГЕРБ
Премиерът е представен и още веднъж с думите: „ Там Братя Галеви са ѝ помогнали доста през ромските водачи. Направихме по този начин, че да ги търсим с алена бюлетина. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските водачи. И няма да ме учуди в случай че и на първия тур са правили сходни магарии”.

Като доказателство за действието някогашният омбудсман ползва медийна обява, в която приписваните ѝ дейности са избрани като „ Новия Костинброд на Мая”.

Манолова акцентира, че срещата в с. Волуяк е била обществена, там няма роми, а „ Братя Галеви” са в неопределеност за мен, за полицията и за българските жители от датата на постановяване на присъдата им, с помощта на бездействието на изпълнителната власт, ръководена от господин Борисов”.
Остра политическа престрелка в навечерието на балотажа Премиерът предизвести за готвена операция в неделя, Мая Манолова разгласи, че ще го съди
„ Засегнато е положителното ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил персоналния си живот в работа на обществото и хората. Клеветническите изказвания на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и премеждия, разрушавайки градения ми с десетилетия престиж на жител и държавник. Нанесоха ми и непоправима с пари вреда като политик и юрист”, безапелационна е Манолова.

По информация на bTV тя е изразила желание при продобиване на делото да подари парите за детска площадка във Волуяк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР