Нетрадиционните методи за лечение на настинки са популярни днес. Един

...
Нетрадиционните методи за лечение на настинки са популярни днес. Един
Коментари Харесай

При настинка 4безотказни руски рецепти с водка

Нетрадиционните способи за лекуване на настинки са известни през днешния ден. Един от най-честите такива способи е лекуването на тинктури.

Алкохолните тинктури - доста комфортна форма за приложение и предпазване на лекарствените съставки, съставляващи разнообразни билки. Приготвянето на такива тинктури всеки може вкъщи.

Представяме ви 4-те най-ефективни тинктури за лекуване на настинки и грип.

ТИНКТУРА ОТ ЧЕСЪН ЗА НАСТИНКИ

Вземете 1 глава чесън, нарязани ситно и налейте 100-150 грама водка. Оставете да престои няколко часа, след което можете да вземате 1-2 глъдки няколко пъти дневно. Това е отличен антивирусен и имуномодулиращ сътрудник.

ПУРПУРНА ТИНКТУРА

Използването на смес от малини е известен метод за лекуване на настинки. Вземете 0,5 кг пресни (или замразени) плодове, налейте 0,5 кг захар и изсипете 700 мл водка. Нека престои за 21 дни, след което можете да приемате.

РЕЦЕПТА ЗА ТИНКТУРАТА С ПРОПОЛИС

Вземете 10-15 грама прополис и налейте 200 мл 70% алкохол (можете и 96%, който се продава в аптеката). Сместа би трябвало да се разклати добре в продължение на 20-30 минути, по-късно да се слага на мрачно място за 7-10 дни.

Тинктурата от прополис съвършено се оправя с възпалено гърло, хрема и кашлица. Половин чаена лъжичка смес се разрежда с 1/3 чаша вода и се приема 2 пъти дневно. Същото може да се прави гаргара.

ТИНКТУРА ОТ МЕД

В дребен съд съберете 50 ml водка и 50 g мед. Сместа би трябвало да се затопли на водна баня (но не кипи), по-късно би трябвало да пиете на дребни глътки. За да подобрите усета, можете да добавите парче лимон./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР