Нетолкова разпознаваеми експерти и политици от Продължаваме промяната, досегашни активни

...
Нетолкова разпознаваеми експерти и политици от Продължаваме промяната, досегашни активни
Коментари Харесай

Активисти на Спаси София, нови лица от ПП и доказани от ДБ: кой е в листата на трите формации за София

Нетолкова разпознаваеми специалисти и политици от " Продължаваме промяната ", досегашни дейни общински съветници от " Демократична България ", както и мощно наличие на деятели от " Спаси София ": по този начин в резюме може да се заключи състава на листата за съветници за първите двадесет места, записана през днешния ден от ПП-ДБ и " Спаси София ", които се сплотиха от кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на столицата.

Той е значим, тъй като даже и хипотетично Терзиев да бъде определен за кмет, няма по какъв начин неговите оферти и хрумвания за града да се реализират без болшинство в Столичния общински съвет (СОС). На този стадий това наподобява като най-голямото предизвикателство, като представителите на четирите обединения не пожелаха да разясняват на този стадий с коя партия биха работили дружно в СОС, в случай че не съумеят да вкарат нужните 31 съветници за болшинство. Най-големият въпрос остава дали ще се търси поддръжката на ГЕРБ следователно.

По-рано през днешния ден водачът на партията Бойко Борисов даде да се разбере, че желае с ПП-ДБ да работят като екип и сподели че чака от тях поддръжка за претендентите си на балотажите там, където те ще се състезават против представители на други партии. Той обаче не разяснява обстановката в Софият, където Теризев и издигнатия през вчерашния ден от ГЕРБ за кмет на София някогашен тв водещ Антон Хекимян са главните кандидати, а ГЕРБ и ПП-ДБ се чака да имат непосредствен брой съветници.

" Вярваме, че ще реализираме цялостно болшинство. Ако това не се случи, което нямам доверие, ще беседваме с другите партии на база цели. Не имам вяра да не поддържат оферти като избавяне на зелени площи или строителство на учебни заведения ", разяснява лидерът на листата за общински съветници Борис Бонев.
Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
Цялата листа с къси биографии на претендентите можете да видите в уеб страницата " Обединени за София " .
В листата: късмет за новите
Прави впечателение, че измежду първите двадесет претенденти за съветници няма толкоз известни лица, свързани с " Продължаваме промяната ". Повечето от тях са к някогашни депутати или кандидат-депутати, както и специалисти в областта на правото, градоустройството, опазването на здравето. На второ място в листата е да вземем за пример юристът Димитър Шалъфов, който е бил и кандидат-депутат от Политическа партия. На четвърто място е Цветелина Симеонова-Заркин, някогашен народен представител от Политическа партия (2021-2023).

От " Демократична България " на най-предни позиции са досегашните общински съветници от " Да, България " Бойко Димитров (3) и Симеон Ставрев (12), който интензивно се занимаваше с въпросите за градския превоз и дигитализацията в този мандат, както и Марта Георгиева (15). На 30-о място е спретнат дългогодишният общински консултант от Демократична България Иво Божков, като е допустимо той да влезе и в този момент в СОС с преференции. В листата е и Грети Стефанова (21), която беше общински консултант от този мандат (2019-2023). От новите лица на предна позиция е Бонка Димитрова (6), която е някогашен народен представител и някогашен зам.-кмет на регион " Оборище ".

В началните позиции е мощно и наличието на деятели от " Спаси София ". По-разпознаваемите имена са на Андрей Зографски (8), който беше и специалист към транспортна комисия в този мандат, Гергин Борисов (14), който не съумя да влезе като общински консултант с гражданската листа през 2019 година В партията на Бонев през последните месеци мощен глас имат финансистката Емилия Ангелова (5), арх. Росица Николова (11) и юристът Христо Копаранов (17).
Реклама
Прави усещане също, че разпределението бна местата е най-вече по партийна линия, въпреки че при започване на лятото претендентът за кмет Васил Терзиев даде поръчка, че в листите за общински съветници всяка партия ще има и гражданска квота. Той съобщи още, че ще бъдат включени и хора от експертната организация " Екипът на София ", която поддържа кандидатурата му. От импортираната листа през днешния ден обаче излиза наяве, че това не се е случило.

В листата за общински съветници се срещат и имена на претенденти за районни кметове. На 24-та позиция е сегашният зам.-кмет на " Лозенец " Михал Сотиров, следван от претендента за кмет на " Сердика " от ПП-ДБ Момчил Даскалов (36) и Христо Вълчанов (56), сегашен зам.-кмет на регион " Триадица ".

Анализ и прогнози за бъдещето ръководство на София очаквайте по-късно тази седмица на уеб страницата на " Капитал " и в новия брой на изданието в петък.
Свързани публикации " Борисов ме увери, че самичък ще взимам решенията ": Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ за София 25 септември 2023, 11:50 Апокалипсисът се отсрочва: ГЕРБ получи подкрепa за бюджета си от 2.5 милиарда, само че от " Патриотите " 14 септември 2023, 18:01 Търсят се компании с утвърдени от Европейска комисия планове, с цел да вземат 84 млн. лева 14 септември 2023, 15:49 Кои са претендентите за районни кметове в екипа на Васил Терзиев и какво оферират 16 август 2023, 17:04 Советский памятник, иди на... 11 август 2023, 06:57
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР