Нетното богатство на американците нарасна с исторически темп от 2019

...
Нетното богатство на американците нарасна с исторически темп от 2019
Коментари Харесай

Нетното богатство на американците нарасна с рекордните 37% от 2019-2022 г.

Нетното благосъстояние на американците набъбна с исторически ритъм от 2019 година до 2022 година, отражение на големите стопански съмнения в ерата на пандемията и благосъстоянието, генерирано от благосъстоятелност върху жилища и финансови активи, съгласно данни на Федералния запас, оповестени в сряда.

Реалната междинна чиста стойност е набъбнала с 37% през 2022 година по отношение на интервала преди пандемията през 2019 година, съгласно най-новото изследване на Фед за потребителските финанси, тригодишно изследване, което се организира от 1989 година насам за изцяло премерване на приходите, чистата стойност, потреблението на заеми, дълга и други финансови резултати за американските фамилии.

Въпреки че гледа обратно, отчетът на Фед разказва в детайли финансовата основа зад продължаващата резистентност, която подхранва икономическия напредък на Съединени американски щати и отхвърля прогнозите за криза.

Последното повтаряне на изследването обаче сподели също, че неравенството в приходите се е нараснало и жилищата стават все по-недостъпни през този финален тригодишен интервал, затвърждавайки оповестените по-рано стопански данни и прекарванията на американците.

Все отново изследването разреши на откривателите от Фед да се впуснат по-дълбоко във финансите на расови и етнически групи – в това число за първи път да разкрият данни, характерни за американците от азиатски генезис – и в пандемичния опит на фамилиите.

Кредитни заеми за ремонт на дома НАЛИЧНОСТ Добрата бригада/Digital Vision/Getty Images

Увеличението от 37% на чистата стойност, което е повече от два пъти повече от идващия максимален растеж в историята, значително се подхранва от растежа на активите - по-специално цената на жилищата и облагите на фондовия пазар, споделиха откриватели от Фед.

От 2019 година до 2022 година процентът на благосъстоятелност върху жилища се е нараснал до 66,1% от 64,9% три години по-рано; все пак междинната чиста стойност на жилищата (стойност на жилище минус гарантиран с жилище дълг) нараства с 45%. Три години по-рано, в края на най-голямата икономическа агресия в историята на Съединени американски щати, чистата стойност на жилищата се усили с 13%.

Неотдавнашният взрив в цената на жилищата се следи при всички равнища на приходи, само че също по този начин надалеч надмина постигнатите финансови облаги, което докара до спад на достъпността на жилищата до исторически ниски равнища.

Според отчета междинното жилище коства повече от 4,6 пъти междинния фамилен приход.

Тази история се развива и ще бъде обновена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР