Нетното богатство на американските домакинства е достигнало най-високото си ниво

...
Нетното богатство на американските домакинства е достигнало най-високото си ниво
Коментари Харесай

Американските домакинства станаха по-богати въпреки пандемията

Нетното благосъстояние на американските семейства е достигнало най-високото си равнище в историята в края на 2020 година, откакто повишаването на акциите, недвижимите парцели и други активи е заличило загубите, нанесени от пандемията и обвързваните с нея стопански проблеми, съобщи  „ Уолстрийт Джърнъл “.

Нетното положение на семействата, което съставлява разликата сред активите и отговорностите, е достигнало 130,2 трлн. $ през четвъртото тримесечие, заяви Федералният запас на Съединени американски щати. Това съставлява растеж с 5,6% по отношение на предходното тримесечие и с 10% по отношение на същия интервал на 2019 година

Печалбите се дължат най-много на повишаването на акциите, като показателят Ѕ&Р 500 напредна с 12% през последното тримесечие и приключи 2020 година с растеж от 16%.

Американците получават финансова поддръжка и под формата на по-високите цени на жилищата. На фона на по-ниските лихви, доста хора рефинансират ипотечните си заеми и теглят пари в брой, с цел да покриват задължения и да реновират домовете си. Медианната цена на съществуващите жилища е повишена до към 310 хиляди $ през последния декември, което съставлява растеж с 13% по отношение на същия месец на 2019 година

Нарастващото благосъстояние на семействата способства за все по-оптимистичните вероятности за икономическо възобновяване през тази година, защото разноските на семействата дават отговор за повече от две трети от брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати.

Подписаният от президента Джо Байдън пакет от ограничения за стимулиране на стопанската система в размер на 1,9 трлн. $ се чака да способства за най-големият растеж на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати от близо четири десетилетия. Анализатори, интервюирани от „ Уолстрийт Джърнъл “, покачиха прогнозата си за растежа на стопанската система на Съединени американски щати до 5,95%, откакто месец по-рано залагаха на покачване с 4,87%.

Счетоводните салда на семействата са останали в огромна степен непокътнати от пандемията, като това се дължи главно на трилионите долари помощ от федералното държавно управление, в това число директните заплащания и компенсациите за безработица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР