Нетаняху бе приет днес от руския президент Владимир Путин(вляво) в

...
Нетаняху бе приет днес от руския президент Владимир Путин(вляво) в
Коментари Харесай

Нетаняху: Иран се настанява на мястото на ИД в Сирия

Нетаняху бе признат през днешния ден от съветския президент Владимир Путин(вляво) в Сочи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху осъди през днешния ден пред съветския президент Владимир Путин засилващото се иранско наличие в Сирия, окачествявайки го като опасност за целия свят, предадоха организациите. " Иран поставя големи старания да укрепи наличието си в Сирия. Това е опасност за Израел, за Близкия изток и за целия свят ", съобщи той на среща с Путин в черноморския курорт Сочи. Нетаняху дефинира като доста значими интернационалните старания за погром на джихадистката формация " Ислямска страна ". " Лошото обаче е, че Иран се настанява там, откъдето изчезва победената ИД ", означи той. " Не можем да забравим и за момент, че Иран всекидневно заплашва да унищожи Израел. Той въоръжава терористични организации, спонсорира и стартира гнет ", съобщи израелският министър председател. Иран е на път да управлява Ирак, Йемен и на процедура значително към този момент упражнява надзор в Ливан, предизвести Нетаняху. По време на изявата си пред медиите обаче Путин не реагира на изявлението на частта от изявлението на Нетаняху, отнасяща се за Израел, написа организацията.
На срещата съветският президент даде висока оценка на нивото на съдействие с Израел и опцията двете страни да разискват всевъзможни зараждащи въпроси, показва ТАСС. Путин изрази изключително удовлетворение от метода, по който се развиват двустранните връзки, и посочи, че това в забележителна степен се дължи и на израелския министър председател.
Двамата ще обсъдат и битката с интернационалния тероризъм, палестино-израелското урегулиране, както и по други тематики от районния и световния дневен ред, заяви още пресслужбата на Кремъл. Канцеларията на премиера на Израел заяви в официално съобщение, че във вторник министър председателят е провел съвещания по въпросите на сигурността по време на пътуването и срещите с съветския президент. В хода на визитата в Русия ще го съпровождат шефът на МОССАД Йоси Коен и главата на съвета за национална сигурност на Израел Меир Бен-Шабат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР