Нестандартен тур за любознателни организират в Пловдив - мястото е

...
Нестандартен тур за любознателни организират в Пловдив - мястото е
Коментари Харесай

Организират гробищен туризъм в Пловдив

Нестандартен тур за любознателни провеждат в Пловдив - мястото е Централни гробища.

От Free Plovdiv Tour оферират безвъзмездна обиколка на траурния парк с любопитни детайлности за огромните персони, заровени там, за измененията, които мястото е претърпяло след Чирпанското земетресение, за английското и съветското военно гробище, които са в чертите на парка и други

" Това не е някаква провокация ", бърза да посочи координаторът и лицензиран екскурзовод Аделина Калъпчиева. Няма нищо общо и с течението в интернационалния туризъм, наречено dark tourism /от англ. – мрачен, мрачен/, чиято цел е обиколка из злокобни и страшни места като Чернобил да вземем за пример.

" Ние желаеме да разкажем историята на Найден Геров и капитан Райчо Николов, на художника Димитър Киров, " споделя дамата. На Централни гробища са положени велики българи като Златьо Бояджиев, Георги Божилов – Слона, Асен Диамандиев, създателят на АМТИИ, огромните донори Анастас Куцооглу и Андон Станев и така нататък

Турът е координиран с общинско дружество „ Траурни действия “, като обходът не е огромен и ще съобразим по този начин маршрута, че да не смущаваме опечалените в близост, показват от Free Plovdiv Tour.

Подхождаме с почитание и респект към мястото, подсигуряват от там. Идеята за тура край гробовете се избистрила откакто получили голям брой въпроси от задгранични туристи по този мотив. Гостите се интересували какви звезди са намерили безконечен покой под тепетата. Такива обиколки се вършат в доста европейски страни, като най-общо се назовават погребален или гробищен туризъм.

Турът ще се организира в събота, 13 май и е безвъзмезден за участниците. Нужно е обаче авансово записване при уредниците, с цел да не стане групата прекомерно огромна. Free Plovdiv Tour от дълго време вършат в Пловдив безвъзмездни турове за наши и непознати туристи. Имат и профилирани обиколки като „ Архитектурата на соца “ или „ Графити-тур “ – за уличното изкуство и арт, написа " Марица ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР