Nespresso обяви официално, че до 2022г. компанията ще постигне неутрален

...
Nespresso обяви официално, че до 2022г. компанията ще постигне неутрален
Коментари Харесай

До 2022 г всяка чаша кафе Nespresso ще бъде с неутрален въглероден отпечатък

Nespresso разгласи публично, че до 2022г. компанията ще реализира безпристрастен въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso - както за дома, по този начин и за професионални клиенти. Тази нова упоритост се основава на повече от 10 години работа, през които Nespresso понижи въглеродните си излъчвания и компенсира останалата част посредством лесовъдство.з
„ Климатичните промени са действителност и нашето бъдеще зависи от това да ускорим резултатите от своите старания за реализиране на стабилно развиване. Ето за какво ние ускоряваме своя ангажимент, като си слагаме за цел до 2022г. да предложим на нашите консуматори чашата кафе, която ще пият, да е с безпристрастен въглероден отпечатък – кафе, направено от най-хубавите и редки зърна, добити по резистентен метод. Искрено имам вяра, че както нашият бизнес, по този начин и кафе промишлеността, могат да бъдат международна мощ за правене на положително. “, сподели Гийом Льо Кунф, основен изпълнителен шеф на Nespresso.
След като Nespresso реализира въглеродна индиферентност на своята бизнес активност за три години от 2017. до през днешния ден, в този момент компанията поема нов ангажимент да се оправи с излъчванията, генерирани от веригата на доставки и виталния цикъл на продукта.
Nespresso ще реализира въглеродна индиферентност посредством следните начинания: понижаване на въглеродните емисии; засаждането на дървета във и към кафе плантациите, където Nespresso създава кафе, както и посредством поддръжка и вложения във висококачествени компенсиращи планове.
1.  Намаляване на въглеродните излъчвания : решителен детайл от визията на Nespresso е неутрализирането на отпечатъка по цялата верига на основаване на цената. Тези непосредствени начинания включват:
: Насочване към 100% възобновима сила във всички бутици Nespresso и увеличение на потреблението на биогаз в индустриалния развой.
: Увеличаване потреблението на рециклирана пластмаса в машините Nespresso, както и на рециклиран и нисковъглероден занемарен алуминий в капсулите за кафе.
2. Засаждане на дървета във фермите за кафе и покрайнините (т.нар. insetting): Дърветата са най-хубавият метод за хващане на въглерод от атмосферата, да се влага в природата и да се построява регенеративна земеделска система. Засаждането на дървета обезпечава сянката, нужна за възстановяване на качеството и количеството на кафе реколтата; корените оказват помощ също по този начин за отбрана против ерозия на почвата и свлачища и предизвикват възобновяване на почвата. Със своя сътрудник Pur Projet, Nespresso ще утрои потенциала за засаждане на дървета (използвайки метода insetting) в страни-производители на кафе като Колумбия, Гватемала, Етиопия и Коста Рика.
3. Подкрепа за оказване на неотложно позитивно влияние (компенсиращи инициативи): В допълнение, Nespresso ще влага в планове за подкрепяне на опазването и възобновяване на горите, както и ще внедри решения за чиста сила в селскостопанските общности.
Ангажиментът, стихотворец от Nespresso в посока реализиране на безпристрастен въглероден отпечатък е част от по-широка упоритост за резистентност, която ще бъде обявена в допълнение по-късно тази година: да се запазят изключителни сортове кафе, да се построи устойчива и регенеративна система за развъждане на кафе, да се обезпечи резистентен занаят за фермерите и да се построи повтаряем бизнес.
ЦИТАТИ ОТ НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ:
Планът за реализиране на въглероден неутралитет до 2022 година е утвърден от членовете на Консултативния съвет за стабилно развиване на Nespresso (NSAB).
ДЖОРДЖ КЛУНИ, ГЛОБАЛЕН ПОСЛАНИК НА МАРКАТА NESPRESSO
„ Климатичните промени се случват в този момент, което значи, че всички би трябвало да поемем отговорност и да действаме бързо “, сподели Джордж Клуни, артист, световен дипломат на марката Nespresso и член на Консултативния съвет за стабилно развиване на Nespresso. „ Ясно е, че Nespresso схваща тази неотложност и слага нашата планета и хората в сърцето на изборите, които прави. Тези упоритости и визия доведоха до построяването на ангажимент за резистентност, в който имах привилегията да вземам участие през последните седем години. Видях до каква степен сме стигнали през това време и съм разчувствуван да видя положителното, което Nespresso може да даде през идващите 10 години. "
ТРИСТАН ЛьоКОНт, създател на PUR PROJEТ
„ В момента има напън над всички компании да понижат въглеродния си отпечатък, а Nespresso ясно демонстрира мощна воля да се оправи със личните си въглеродни излъчвания посредством тази амбициозна и качествена неутрална стратегия. Въпреки че всички търсим техническите нововъведения, които ще понижат въглеродния отпечатък, от голяма значимост е също и бизнесът да влага в редуцирането на своите излъчванията, с цел да балансира своя отпечатък допустимо най-бързо “, сподели Тристан Льоконт, създател на Pur Projet, член на Консултативния съвет за стабилно развиване на Nespresso. „ Гордеем се, че поддържаме Nespresso в това, засаждайки милиони дървета по целия свят в регионите за кафе в Колумбия, Гватемала и Етиопия, с цел да извадим въглеродния диоксид от въздуха още от 2014 година Ще продължим да работим дружно и ще утроим потенциала на програмата за компенсиране на въглерод, посредством процеса Insetting, като и регенериране на екосистемите, от които всички подвластен. "
---
Относно Nestlé Nespresso
Nespresso е модернист и пример за най-висококачественото кафе в капсули. Компанията работи с повече от 110 000  фермери в 14 страни, посредством своята стратегия AAA Sustainable Quality™ за внедряване на практики за стабилно развиване в кафе плантациите и околната среда. През 2003 година в съдействие с Rainforest Alliance, компанията започва стратегия за помагане и възстановяване на добива и качеството на реколтите, като подсигурява стабилно предложение на висококачествено кафе и спомага за възстановяване поминъка на фермерите и техните общности. Централният офис на Nespresso се намира в Лозана, Швейцария. Компанията оперира в 84 страни и има 14 250 чиновници. През 2019, Nespresso развива световна мрежа за търговия, с помощта на своите 810 бутика в целия свят. Понастоящем марката има над 100 000 пункта за събиране на употребяваните капсули в международен мащаб, което разрешава на 91% от потребителите да рециклират. За повече информация посетете корпоративния уеб страница на Nespresso: www.nestle-nespresso.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР