Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане

...
Несполучлив опит за всяване на паника със слухове за отнемане
Коментари Харесай

И във Факултета пробвали да паникьосат ромите, че ще им вземат децата



Несполучлив опит за всяване на суматоха със клюки за лишаване на деца е имало и в столичния ромски квартал "Факултета ". Това е станало предходната седмица, стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев.

Вълчев разяснява суматохата, заразила сливенските, ямболските и карнобатските роми през вчерашния ден. В София внушенията, че ще се лишават деца са били направени "не по електронен път, а посредством циркулиране на квартала, посочи Вълчев, представен от Дарик.

Тролове и пастори в кв. "Надежда " са изиграли роля, с цел да се сътвори суматохата измежду родителите, че ще им лишават децата, удостовери той и думите на премиера. Вълчев обаче не назова кой е главният провинен и пропагандатор за разигралия се панаир.

Според министъра напрежението измежду родителите в Сливен е тръгнало от клипове, които те са получили. В основата на конспирацията били групи, които са срещу несъществуващата "стратегия за детето ".

"Създалата се суматоха, че ще бъдат отнемани ромски деца в Сливен, е груба операция, дезинформация и незаконна корист със страховете на родителите, което граничи с опит да се унищожи просветителната система ", безапелационен беше просветителният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР