Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“.

...
Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“.
Коментари Харесай

Кралят на бестселърите Джеймс Патерсън с нов шедьовър

Неслучайно Пъблишърс Уикли дефинира Джеймс Патерсън като „ Кралят на бестселърите “. След като печели премия „ Едгар “ за дебютния си разказ през 1977 година, книгите на популярния публицист са продадени в над 380 милиона екземпляра в целия свят. През последните години Патерсън е имал повече бестселъри №1, в сравнение с Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети дружно. Включен е в книгата за върховете на „ Гинес “ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „ Ню Йорк Таймс “, и общо 45 заглавия, попаднали в същата ранглиста.

Неговият емблематичен воин Алекс Крос е измежду любимците на генерации фенове на престъпните трилъри. Три от романите за детектива психолог, измежду които и „ Завръщането на паяка “, имат кино акомодации.
Освен на писане, Патерсън посвещава голяма част от времето си и за щедрост, като влага старания и средства в редица дела, подкрепящи четенето.



За книгата
Братята Басет са международна марка в бизнеса с бижута. Леополд е ексцентрично новобогаташ, за него никое наслаждение не е прекомерно скъпо. Максуел пък е занаятчия в занаята, за който качеството стои над всичко.
Най-новото украшение на братята обаче – изящна смарагдова огърлица на стойност 8 милиона $ – е откраднато. Актрисата, която го е носила, е убита при грабежа. Случаят е трансфериран към отдел „ Специални клиенти “.
Зак Джордан е детектив в отдела за отбрана на привилегированите. Заедно с партньорката си Кайли той потегля по следите на похитителите.
Събитията водят двамата сътрудници от блестящите мезонети на Манхатън до дълбините на престъпния свят. В търсенето на истината Зак и Кайли ще се изправят пред двойна опасност, която вещае неприятности както за братята Басет, по този начин и за отдела.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР