Неслучайно март е наричан най-женският месец. Капризите на времето напомнят

...
Неслучайно март е наричан най-женският месец. Капризите на времето напомнят
Коментари Харесай

Женствеността все още е на мода

Неслучайно март е именуван най-женският месец. Капризите на времето припомнят изключително на постоянно сменящите ни се настроения, с които и ние самите от време на време мъчно се оправяме. Но въпреки това не е ли отлично, че има избран интервал в годината, който да посветим на нас – дамите? Да се опитаме да създадем нещо особено за себе си, защото забързаното всекидневие, изпълнено с куп неизпълними задания, за жал ни кара да забравяме за същинската си нежна същина.

Отдавна ароматите се употребяват за пробуждане на сетивата. Те имат потвърден лечебен резултат и умеят да ни връщат към от дълго време забравени мемоари. Още в предишното самураите употребявали мирис и тамян по време на Кодо церемониите, с цел да си вдъхнат храброст или по-скоро да освободят своята вътрешна мощ. А в този момент си представете да разполагате всеки ден със примес от благоуханни аромати, които да разсънят онази тайнствена част от нас, способна да ни накара да се почувстваме неотразими? Като женственост в елегантна бутилка парфюм.

Ние, дамите, рядко разпростирам цялостния си капацитет и постоянно не одобряваме многоликата си същина. Може би това се дължи на прекомерната емоционалност, която от време на време ни прави уязвими и тревожни. Но Shiseido Ginza е тук, с цел да ни вдъхне убеденост и да ни помогне да увеличим неподозираната си вътрешната мощ.

Парфюмът е основан с идеята, че всичко в нас към този момент е заложено. Ароматът му просто акцентира най-живителните и мощни аспекти на нашата женственост, без да прекалява. Той е тънък, само че кондензиран, воден от деликатността и пристрастеността, с цел да се доближи оптимално естетика.

Перфектният баланс в ароматите на Ginza , дело на основателите му Карин Дюброй и Мая Лерну, е комбиниран от флорален букет и заздравен от мощните дървесни ухания. Той е една фина отпратка към ритуала Кодо, в който участниците „ слушат ” аромата на гората, с цел да пречистят тялото и духа си. Точно тази неповторима двоякост е отличителният белег на Ginza , подканящ женската същина да събере в едно всяка своя част.



Още с първото напръскване ароматът се отваря с внезапен гърмеж от бляскав нар и лют розов пипер. От флоралния букет незабавно можем да отличим жасмина, който участва с цели три свои разновидности. Всички дружно се смесват в изискана страст – топла, само че свежа, лека, само че опияняваща. Листенцата от цветовете на магнолия и фрезия се усещат в щастлив лъх, до момента в който японската орхидея прибавя нотка на загадъчност. Сред тази флорална магия се усеща мирис на хиноки, а след него се появява мощен, гальовен и леко камфоров свещеният японски кипарис, който внася отличителния си темперамент. Неговият дълго тленен фасет се отразява като ехтене в дълбочината на сандаловото дърво и интензивния мирис на пачули.

Ginza идва да разсъни женствеността ни в елегантен дизайн, дело на Констанс Гисе, която основава известната лампа Vertigo. Изрязан от едносъставен блок стъкло, този вълнуващ флакон е с женствени извивки и разрешава на сияйния розов цвят на аромата да свети. Черната кама, минаваща през флакона, е поетична отпратка към арсенала на Самурая, а потапянето ѝ в парфюма е увещание към дамите, че всяка една от тях има вътрешна мощ.

И в действителност е по този начин. А какво по-хубаво време от най-женския месец в годината, с цел да си го напомним.

Автор: Маргарита Капитанска

 

С поддръжката на Orbico Beauty

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР