Нещо в дейността на Кирил Петков и компания много силно

...
Нещо в дейността на Кирил Петков и компания много силно
Коментари Харесай

Вацев: Петков подхожда лековато и инфантилно към външната политика

" Нещо в активността на Кирил Петков и компания доста мощно ме напряга - този лековат и детски метод към основния проблем на българската външна политика. Това е македонският въпрос, единственият, по който има 100% консенсус в България ". Това разяснява пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

" Ако държавното управление продължава да работи по този начин, то безусловно ще аргументи голяма неволя на България. Президентът имаше съображение да каже, че ходенето на Петков в Скопие е било недобре квалифицирано... Кирил Петков ще наруши българския народен интерес и когато това стане, времевият небосвод на това държавно управление ще бъде скъсен до след Великден, " предвижда Вацев.

" Дипломатическо решение на рецесията сред Москва и Киев е допустимо, само че то няма да е бързо. По-бързо може да стане огромна провокация на украинско-руската граница. Русия разполага с към 70% от въоръжените сили, които са нужни и задоволителни за строшаване на военния гръбнак на Украйна ", разяснява още анализаторът. И акцентира, че до момента никой не е съумял да накара съветският президент Владимир Путин да работи против ползите си:

" Аз нямам доверие, че Русия може да стартира инвазия в Украйна. По-вероятна е по-мащабна провокация или измама на украинска територия, която да промени внезапно картината на руско-американските връзки, т.е., да се стигне до военни дейности.

Ако не се случи провокация до края на Олимпиадата, опцията за въоръжен спор ще падне внезапно и ще се усили в края на лятото. На този стадий Съединени американски щати не са решили проблеми - към момента не е ясно какво ще се прави с финансовата рецесия в Щатите, съществува и казусът с властта - доста евентуално е демократическата партия да изгуби междинните избори...

Пикът, когато спорът ще бъде вероятен, ще бъде в края на август и началото на септември ".

Анализаторът напомни непрекъснатата поръчка от страна на Украйна, че не вижда аргументи за безпокойствие. " Решението на Съединени американски щати да разположат американски войски в нашата част на Европа не е изчезнало ", добави Вацев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР