Нещо се прикрива, нещо не се казва. Това разбрахме от

...
Нещо се прикрива, нещо не се казва. Това разбрахме от
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Цвета Рангелова: Очаква се оставката на Калин Стоянов, а и той не знае дали ще остане след ротацията

Нещо се прикрива, нещо не се споделя. Това разбрахме от чуването на вътрешния министър Калин Стоянов за безредиците с мигранти в София. Казва се нещо, с цел да се опита да се замете същността на това, което се е случило. Аз съм юрист и се изненадах в действителност, когато чух в обществените изяви на министъра на вътрешните работи да квалифицира случилото на бул. „ Витошка “ като „ битов случай “.

Всеки знае какво значи това. Какви са обстоятелствата? Четири малолетни български деца са били нападнати от 11 имигранти. И това е видно от записи с телефони. Имаме и изказвания в интернет от страна на едно от потърпевшите деца и това никога не е никакъв „ битов случай “, а е безспорна хулиганска поява, която е съпроводена с нанасянето на телесна щета. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио „ ФАКТИ “ и предаването „ Разговор “ Цвета Рангелова, народен представител от „ Възраждане “.

„ Това е чисто политически мотив – „ битов случай “. Друг е въпросът, че се чака оставката на Калин Стоянов, тъй като и той не знае дали ще остане министър след ротацията. По-големият проблем е това, което се предлага на хората и по какъв начин се пробва да се омаловажат нещата. Всъщност, това, което се случва, е нещо, за което ние – от „ Възраждане “, алармирахме от години, тъй като знаехме, че не сме подготвени за Шенген. Не сме подготвени чисто на практика, тъй като не се охранява добре границата “, добави депутатът от Благоевград.

„ Имаме една ограда на границата, която е разграден двор. Наш народен представител, който е родом от село Болярово - покрай границата, постоянно я посещава. Последният път донесе част от мрежата от оградата, която е взел от там. Оградата на границата е кърпена с връзки за обувки, отвред може да се влезе без проблем. И този разграден двор е дело на политиците, които сега вземат участие в ръководството. Тези политици понижиха щатната численост на граничарите и знаете, че там се командироват полицейски чиновници, които не са подготвени да бъдат граничари, тъй като това е характерна активност. И в този момент отново разясняваме по какъв начин да се попълнят потребностите на граничарите и чуваме, че в случай че се назначат хора, това ще попречи да сме в недостига от 3% за еврозоната. Какво е това? “, попита още Рангелова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР