Нещо от магазина?“ – пита ме съпругът ми на излизане.

...
Нещо от магазина?“ – пита ме съпругът ми на излизане.
Коментари Харесай

Поне от 20 години се казва кофичка, а не буркан, забрави ли?

„ Нещо от магазина? “ – пита ме брачният партньор ми на излизане. „ Вземи 2 буркана кисело мляко! “ – споделям без да се замисля, а той се смее и ме поправя: „ Поне от 20 години се споделя кофичка кисело мляко, а не буркан, не помни ли? "

Не, не съм не запомнила, просто е доста по-логично млякото да е в буркан, който можеш да използваш още веднъж, вместо да хвърлиш в кофата за пластмасови боклуци, обмислям си мислено. Мислим си, че еволюираме, а в някои аспекти напряко си деградираме, не преставам да си мисля. И съзнавам, че значително преди 20 години сме били по-прозорливи, в сравнение с сме в този момент. Тогава, когато пазарувахме в мрежести торби за многократна приложимост, когато прясното, киселото мляко и олиото бяха в стъклени бутилки.



Опитвам да прогоня тези мисли, тъй като по този начин и по този начин не мога да направя нищо по тематиката. Сещам се за индийската система Dabbawala (позната най-много в Мумбай) за доставка и връщане на кутия за обяд – опция да хапнеш топла храна, сготвена в дома ти или пък в ресторант. Кутии за обяд се взимат късно сутринта от вкъщи ти, доставят се най-вече с колела и се връщат празни следобяд. 200 000 доставки на ден. Само в един град!

Замислям се, че в случай че тези въпросни дабавала кутии не бяха железни, а бяха за еднократна приложимост, то единствено за седмица мумбайските гладни служащи щяха да продуцират големи количества отпадък. Хубава концепция, мисля си, само че няма по какъв начин да убедим всички хора и заведения за хранене и у нас да стартират и те да доставят в железни кутии, вместо в пластмасови.

Мисля си, че е време да се разсея от тези тежки мисли какъв брой жестоки сме към природата. Тръгвам на разходка из квартала, времето подготвя. Минавам около аптеката, месарницата, мола…Спирам и не мога да допускам на очите си, това в случай че не е съвпадане! В цялостен синхрон с моите тематики отпреди малко е новата услуга на dm - на 18 март в магазина им в Paradise Center в София е била инсталирана първата станция за наново пълнене на препарати!

Можех да предпочитам и да изпълня един от следните биопрепарати, всички на марката Planet Pure: препарат за миене на съдове с алое вера и лайм, гел за пране с лавандула и салвия, гел за пране Sensitive и гел за пране с алое вера. На разположение са и тестери на тези артикули, с цел да опитвам аромата им.



На място има налични празни опаковки, които може да закупите и ползвате, в това число и неведнъж по-късно. Опаковката за пълнене на препарата за съдове е от 1 л, а при гела за пране – от 1,5 л. Станцията работи единствено с опаковки на Planet Pure. Процесът на пълнене започва едвам откакто сканирате баркода на опаковката.
Станцията за пълнене се ръководи през екран посредством допиране с ясно разказани следващи стъпки на целия развой. На края тя отпечатва етикет с баркод, който следва да поставите върху към този момент цялостната опаковка, с цел да се маркира по-късно продуктът на каса. Може да закупите само цялостни догоре опаковки. Не е допустимо опаковката да се изпълни до половина и надлежно да заплатите половин цена.
Чрез въвеждането на тази станция за наново пълнене dm желае да затвърди ролята си на модернист при предлагането на решения за екологична и обществена резистентност, както и да стимулира клиентите да пазарят с минимална приложимост на пластмасови опаковки. 500 пълнения на месец, ползвайки към този момент налична бутилка, икономисват съвсем два тона пластмасови боклуци в границите на пет години.

Препаратите
Биопрепаратът за съдове с алое вера и лайм на марката Planet Pure са основани напълно от натурални растителни съставки, без наличие на палмово масло, петролни артикули и сулфати. Произведени са в сходство с NON FOOD Standard der Austria Bio Garantie за запазване на околната среда. Гелът за пране е подобаващ е за всички типове тъкани. Активен е при температури от 15 до 90 градуса, като при пране на бели облекла би трябвало да се добави избелител.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР