Нещо не беше наред с Мишел Куин.В средата на февруари

...
Нещо не беше наред с Мишел Куин.В средата на февруари
Коментари Харесай

Дървеници: Какво трябва да знаят пътуващите това лято

Нещо не беше наред с Мишел Куин.

В средата на февруари тази година тя стартира да вижда петна от лявата страна на долната част на гърба си. 53-годишната жителка на северозападна Индиана си помислила, че може би е алергична към перилния си препарат.

След това сърбящите места почнали да се популяризират и по други елементи на тялото ѝ - към момента все от лявата ѝ страна. Това засилило безпокойството и мистерията. " Сърбежът беше мощен, само че в никакъв случай през живота си не съм мислила, че това са дървеници ".

След това една вечер след работа - към две седмици по-късно - мисълта за дървеници въпреки всичко й хрумва. Тя разглеждала техни фотоси в Гугъл, когато забелязала " дребна червеникава буболечка ", която пълзяла по лист хартия на дивана ѝ. Тя погледнала буболечката. После на екрана. После още веднъж буболечката.

" Казах си " Не, не може да бъде. И по този начин, бутнах я и не се замислих за това до идната заран - когато се разсъниха и видях една на ръката си. И по този начин, сграбчих телефона си и концентрирах с камерата, усилих го и се уверих, че е тъкмо това. И тогава, несъмнено, започнах да се опасявам. "

Очаква ли ни лято с неприятни вести за дървеници?

Това, с което Куин стартира да се бори през миналата зима, може да предвещава проблеми през това лято на шеметни пътувания.

" Трудно е да се предскажат такива неща, само че сюжетът на рекордно нарастване на пътуванията и дефицит на личен състав в хотелиерството е притеснителен във връзка с дървениците ", споделя Майкъл Ф. Потър, почетен професор в катедрата по ентомология в Университета на Кентъки.

Макар че заразяването с дървеници може да се случи на всевъзможни места, хотелите и другите места за настаняване са главното място на разпространяване, споделя Потър.

" Проблемът с дефицита на личен състав е притеснителен, защото най-хубавият метод за хотелите да предотвратят разрастването на болестта в своите хотели е да останат бдителни. А най-големият метод, по който могат да създадат това, е като правят постоянни инспекции на стаите си... от страна на домакините, които би трябвало да бъдат подготвени и образовани да виждат болестите в началния им етап. "

 Колкото по-сериозен е дефицитът на личен състав, толкоз по-трудно е да се оправим със обстановката, споделя Потър.

Помага ли, в случай че попитате за положението на дървениците в обещано място за настаянване, когато се регистрирате или вършиме резервация?

" Мисля, че действителността е такава, че индивидът на рецепцията няма да е квалифициран да отговори на този въпрос ", сподели Потър. " Ако бях в хотелиерския отрасъл, щях да образовам хората си да дават отговор на този въпрос. Но във връзка с това дали гостът ще може да получи нещо значително, когато зададе този въпрос, бих споделил, че е извънредно малко евентуално. "

Съвети за предварителна защита в хотелската стая

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР