Нещо наистина нереално сполетя този гръцки реставратор. Той влезе за

...
Нещо наистина нереално сполетя този гръцки реставратор. Той влезе за
Коментари Харесай

Той влезе в гроба на Христос за първи път от 1810 година! Вижте какво се случи

Нещо в действителност нереално сполетя този гръцки реставратор. Той влезе за пръв път в гроба на Христос от 1810 година. Историята му е в действителност впечатляваща.

Петрос Халофтис-Ригас от град Мегара, специалист по реставрациите, е работил в Божи гроб в храма Възкресение Христово в Ерусалим. Той е първият човек, влезнал в гробницата на Месията от 1810 година насам.

Петрос споделя, че преди този момент не е бил обожател на вярата. Когато влезнал в гроба на Христос, той усеща миризма на смирна. Обзема го благоговение. Реставраторът се усеща някак нереално и се разплаква. И осъзнава, че е там, тъй като Господ го е изискал.

49-годишният мъж споделя, че гробницата по принцип не трябвало да се отваря. Причината това да се случи е, че я циментираха, защото се опасяваха, че водата може да мине през зидарията и да унищожи това, което е вътре. Петрос е единственият, който влиза, откакто най-горната плоча е отместена.

Гробът не е отварян от 1810 година, когато е построен заветен саркофаг, с цел да го защищити. Миризмата, която реставраторът усеща, е изцяло обяснима. Смирната по този начин или другояче е на всички места, защото монасите я употребяват из целия храм Възкресение Христово.

Петрос обаче е безапелационен, че миризмата в гроба била друга. Той разкрил нещо друго нетипично. В зидарията откъм гърба, в стената, на височина към 2 метра той се натъква на дървен чеп, към 20 см дълъг, който има доста приятна миризма, която по принцип се носи до три дни. А истината е, че тя е там от 200 години. И макар че е обикновено да мирише на изгнило, в камерата ухае прелестно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР