Нещата в страната ни буквално са от трън, та на

...
Нещата в страната ни буквално са от трън, та на
Коментари Харесай

Ситуацията в КЗП – изчегъртваме калинките, за да назначим нови калинки

Нещата в страната ни безусловно са „ от бодил, та на глог “ – изчегъртват се една порция калинки, с цел да може на тяхно място да бъдат настанени други такива.

Редови служител в КЗП разяснява, че за тях остава единствено да покриват гафовете на новите „ гениални началници “. Повод за тези му думи стана отстраняването на управлението на комисията – ръководителят Иван Френкев и двамата членове Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

От законова позиция рокадата сама по себе си е много противоречива. И тримата освободени получиха петгодишен мандат при назначението им през юни от тогавашния стопански министър Корнелия Нинова, който няма по какъв начин да бъде преустановен току-тъй.
Разбира се напълно различен е въпросът дали протежетата й имаха нужните качества и морал да управляват комисия, която пази гражданските права против лъжливи практики и схеми на търговците.

По остаряла традиция изчегъртаните незабавно се афишират за жертви не реваншизъм и се заканиха, че ще апелират уволненията си. 
На собствен ред от служебния кабинет се оправдаха, че единствено за два месеца тримата уволнени са съумели да забъркат куп кавги на постовете си.
В това число са правени и назначения на хора с престъпно досие, а сигналите за изнудване на предприемачи от хора в комисията, са доста.

И тук идва въпросът дали пък фрагментите, определени от икономическия министър Никола Стоянов са подобаващи за този пост. Както към този момент стана ясно за началник на КЗП бе определен Стоил Алипиев, а членове са Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Прави усещане, че от биографията на Алипиев липсва опитът му в частния бизнес – преди да стане държавен служител, той е шеф на няколко частни компании. Изглежда този факт е комфортно премахнат, защото в противоположен случай ще лъсне, че е в спор на ползи. Тук е мястото да споменем, че една от компаниите му опитва да усвоява държавни средства с публични поръчки, само че за негово голямо страдание – несполучливо.
Става въпрос за присъединяване в конкурс на военното министерство за създаване на полигон за ръчни гранати на армията.

След още серия провали фирмената активност замира, само че стартират да се натрупат големи суми, неплатени налози. И тук Алипиев работи по остарялата и добре позната скица – трансферира задлъжнялата компания на незает ром от Ямболско и малко по-късно тя цъфва в листата на Национална агенция за приходите с несъбираеми задължения за над 1 млн. лева

Що се отнася до Ангел Джалев, който е показан като правист, би трябвало да уточним, че е бил прокурорски асистент. Казано с други думи – момче за всичко, разнасящо досиетата и подреждащо документите. През това време си опитва шанса в разнообразни състезания – за арбитър, нотариус, прокурор, само че парашутът не му се отваря.
За сметка на това обаче се оказва, че е съвършен за член на КЗП.

Единствено третият член на комисията може да се похвали с опит зад тила си – Константин Арабаджиев, само че и при него е много противоречиво дали има качества за поста на самобитен национален трибун. Той по-скоро е деятел на Съюз на демократичните сили, който против партийна честност и смирение се добира до държавната трапеза.

Както сами се досещате хората на Нинова, които бяха изчегъртани от КЗП, също не са китки за мирисане. Казано с други думи – все калинки.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР