Нещата станаха толкова драстични и противни, че всеки опит да

...
Нещата станаха толкова драстични и противни, че всеки опит да
Коментари Харесай

Г-жа Петрова и реките от гной – изкушенията и рекетът

Нещата станаха толкоз фрапантни и противни, че всеки опит да бъдат коментирани умерено и аргументирано наподобява безразсъден. България си отива – с шумни арести, театрални изяви на основния прокурор и присъдружни политици, хвалби на държавното управление за колосални триумфи, мизерни пенсии и плътски живот на над 2 млн българи. Други 2,5 милиона избягаха.
На този декор посрещнахме новината, че Цирк дьо Солей затвори – циркът като изкуство. Но България е тук – като цирк на пошлостта.

Съдийката по делото „ КТБ “ Виржиния Петрова се ядоса толкоз доста по време на съвещанието в четвъртък, че си сграбчи досиетата и си потегли. Повод за неприятното й въодушевление бе писмена декларация от основния обвинен Цветан Василев, в която той желае да му бъде дадена думата, да бъде разпитан и да може да задава въпроси на очевидците. Поисканото от него е разказано в закона и е право на всеки обвинен. Адвокатът на Василев – Константин Симеонов, изиска отказ на съдийския състав с претекста, че законът се нарушава жестоко като не се дава опция на клиента му да упражни своите права, регламетирани в Конституцията и Наказателно-процесуален кодекс.

Колеги на арбитър Петрова по други каузи постановиха Василев да бъде разпитан в Белград по описания в закона ред. По делото „ EVN “ някогашният финансов министър Симеон Дянков, който бе обвинен, взе участие в съвещанията напълно равностойно по скайп връзка от Съединени американски щати. Защо за Василев тази процедура е „ неразрешена “ – няма пояснение. А може би има…

Да не би някои кръгове в България да се опасяват от това, което ще каже притежателят на КТБ пред съда? Напоследък предприемачи като Васил Божков, Пламен Бобоков и Илия Златанов повдигнаха завесата на задкулисието и оттова ни се озъби Злото. Неща, за които през годините са се носили митове и легенди, се оказаха доста по-брутални и отвратителни, в сравнение с сме предполагали. Да не би да има инструктаж Василев да бъде спрян, с цел да не „ налее “ бензин в свадите, които тресат властта и страната?

В следствието и кино лентата на „ Антикорупционни фонд “, с създател Николай Стайков, се приказва за подправяне на документи в Специализираната прокуратура, заграбване на милиони и килограми злато отново посредством Специализираната прокуратура и за жена с револвер на кръста, която споделя на жертвата да подписва всичко и да се радва, че е жива… Това е моделът, който бе прибавен през 2014 година против КТБ и който се ползва към разнообразни хора и бизнеси и до през днешния ден. Васил Божков, братя Бобокови и сем. Златанови ще бъдат ограбени, влачени по арести и каузи до момента в който следите на нарушителите с власт избледнеят. Животът им понася разрушителни удари, постигнатото е взривявано, животът на околните им положен на жестоки тествания. Всичко това преди упрекнатите да са наказани, в случай че изобщо бъдат наказани.

Дори американската посланичка Херо Мустафа изгуби въодушевление за песни и се срещна с „ Антикорупционния фонд “ във връзка със зашеметяващите разкрия за корупция по всички вероятни върхове на типовете власт. Тя обаче предложи битката с корупцията да се води дружно „ с държавното управление и правоохранителните органи “. Но нали точно те са изворът на корупция?

Споменатите нагоре бизнесмени са правили бизнес в български условия, били са принуждавани да зареждат веригата от преследвачи и рекетьори, с цел да могат да съществуват на пазара. Това ги прави в някаква степен съучастници на модела. Знаели са с каква покварена върхушка си имат работа, само че вместо опозиция са избрали „ спокойно взаимно битие “. Лесно е да бъдат упрекнати, само че може би нямаме разбиране, какво значи да си притиснат от хора с власт и хора на закона. Алчността на върхушката обаче в един миг ги трансформира в цели, тъй като ламята е ненаситна – желае всичко. Тя не може да основава и ръководи бизнес, само че може да граби и мачка. Неслучайно дамата с револвера на кръста е споделила на Златанов-старши, че няма да му върне даже част от милионите и кашоните със злато, тъй като би трябвало да се задели от тях за „ индивида с каскета “, оня „ дебелия “ и прочие.

Затова опитите и триумфите на бизнеса на братя Бобокови в чужбина разсънват апетити и злоба, а не почитание и почит. Нещо повече, натикват ги в зандана и им крясват: Ти си богат, значи си безсрамник и си пишеш със съветника на гадния президента! Смърт, гибел!

Гражданите мълчат и чакат развръзката. Тях това не ги визира. Ще пискат, когато ги засегне. Да имаме акъла на българите, но по-късно, - споделят турците.

Божков има 18 обвинявания. Бил нарушител, споделят, само че това единствено се допуска. И ето, че основният прокурор упорства депутатите да гласоподават промени в закона и доказателствата към този момент да се крепят на един-двама очевидци – „ кошаревски очевидци “ може би – а за неоправдателна присъда да са задоволителни 2-3 странички. По-малко доказателства – повече присъди. Още по-малко доказателства – 100% присъди. Диктатура на прокуратурата. Това към този момент е реалност. Не се отнася единствено за акраните на Гешев. И за кукловодите.

Това е неписаната българска конституция, която само е в действие. Нея извършват новите кърджалии и даалии.

Съдия Виржиния Петрова не би трябвало да бъде упреквана преждевременно за изпуснатите нерви и неприятно въодушевление, нито за внезапния звук. Не знаем на какво е подложена. Има семейство, кариера, проекти, мечти… Ами в случай че някой различен държи ключа към всичко това? Макар, че всеки човек има избор.

Ако имаш двама господари – избери втория. Защото в случай че първият ти е бил задоволителен, нямаше да се съгласиш да слугуваш на още един. Това от мен.

„ Какво е страна без правораздаване и правдивост? Шайка разбойници и нищо повече “. Написал го е свещеник Августин Блажени в своята книга „ Изповеди “ преди още прабългарите да се заселят по тия земи. Звучи правилно и красиво, само че нищо повече.

Тук важи правилото на Вишински: Щом има посочен човек, ще му намерим и точка в закона.

Да не се чудите на реките от гной, когато се спука циреят.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР