Нещата, към които си струва да се стремим, нещата, за

...
Нещата, към които си струва да се стремим, нещата, за
Коментари Харесай

6 знака, че не знаете какво има значение в живота ви

Нещата, към които си коства да се стремим, нещата, за които си коства да се борим, нещата, от които в действителност се интересуваме и т. н. Това би трябвало да са нещата, които имат най-голямо значение в живота ни. Много постоянно обаче хората не помнят най-важните си полезности (или просто не ги осъзнават) и в последна сметка стартират да преследват празни цели, които не ги вършат щастливи, а тъкмо противоположното, написа Тялото бг.

Ето и 6 знака, че сте изгубили контакт с това, което е в действителност значимо за вас:

1. Не можете да кажете защо ви е грижа

Първият знак, че не сте наясно с това, което цените най-вече в живота си е, че просто не можете да го изречете или посочите. Може би от боязън да не кажете нещо „ неправилно “ или тъй като в действителност не знаете какво има значение за вас най-вече. Ако не знаете защо в действителност ви е грижа в живота, тогава няма да живеете в естетика нито със себе си, нито с околните си.

2. Гледате да се скатавате

Ако вместо да се стремите да постигнете задачите си в живота и да сбъднете фантазиите си, вие гледате да минавате сред капките и/или да се скатавате, заобикаляйки полагането на каквото и да е изпитание, то животът ви няма да протече по този начин, както би ви се желало. Ако гледате да избягвате неприятните страсти, в случай че се страхувате, в случай че гледате постоянно да тръгнете по лесния път във всяка една обстановка, вие ще изпуснете, без даже да осъзнаете, доста хора и дейностите, които биха създали живота ви по-интересен и логичен.

3. Борите се за утвърждение

Третият знак, че не сте наясно с най-важното в живота си е, в случай че прекалено много ви е грижа за непознатото мнение. Ако нещата, които казвате, че в действителност ви интересуват, в действителност са неща, които интересуват други хора, на които желаете да се харесате, то вие не цените личната си персона задоволително. Не търсете непознатото утвърждение, а се замислете за това, което е най-важно за вас. Нали не желаете да живеете живота си, като че ли сте някой различен?

4. Ценностите в живота ви са авансово заложени

Четвъртият знак е много сходен на третия. Вместо да избирате личните си цели и полезности, вие оставяте някой различен да дефинира метода, съгласно който би трябвало да живеете. Това постоянно се следи при хора, израснали в семейство на властни, строги родители, които са им наложили някаква идеология за живота, без право на избор. Вместо да следвате и приемате тези заложени полезности, дайте си опция да избирате.

5. Заслепени сте от материалното

Ако вместо да ви е грижа за личностното ви развиване, за кариерата ви, за околните ви, вие се вълнувате повече от парите и движимостите, то изрично не сте наясно с това, което ви носи най-голямо благополучие. Не е значимо какъв брой е огромна и първокласна къщата ви, а е значимо по какъв начин живеете вътре в нея. Не е значимо какъв брой хубав или богат е брачният партньор ви (съпругата ви), а е от голяма важност дали сред вас има обич и съгласие. Не е значимо какъв брой пари изкарвате, а е значимо защо ги харчите.

6. Стойностите в живота ви са прекомерно променливи

Последният знак, че не сте наясно за това, което е в действителност значимо за вас е, в случай че вашите полезности са прекомерно гъвкави. Не може в един миг за вас да е най-важно фамилията, а в другия – да не ви пука за околните ви. Ценностите са нещо, което дава непоклатимост на човек и не би трябвало да са прекомерно променливи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР