„Несериозно ми се струва да поставяме под риск здравето на

...
„Несериозно ми се струва да поставяме под риск здравето на
Коментари Харесай

Зам.-шефът на хотелиерите: Цяла индустрия е поставена под риск

„ Несериозно ми се коства да слагаме под риск здравето на хората. Имаме по друго мнение за отварянето на заведенията незабавно. Искаме още на следващия ден да отворим, само че въпросът е дали ситуацията го разрешава и до каква степен няма да нанесем щета”.

Това разгласи зам.-председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

„ Виждаме обаче какво се случва в огромните вериги и стълпотворението на хора там. Не разбираме логиката в това, че ни затвориха, макар че при нас беше въведено строго разстояние сред масите.

Приемам, че нашият бранш се трансформира в жертвено агне”, добави той. Димитров сподели, че желае в магазините да се вкарат строги ограничения и способи за посещаване.

Основен за Димитров е и въпросът с обезщетенията в бранша.

„ Не би трябвало единствено да компенсираме чиновниците и служащите, тъй като един ден би трябвало да имат работни места. Трябва да обезпечим работодателите и вложителите.

Необходимо е да има ограничения, които са ориентирани към тях. Нужна е действеност и сумите не би трябвало да се изплащат през март догодина”, безапелационен е зам.-председателят на БХРА.

Според него една цяла промишленост е сложена под риск. „ Виждаме по какъв начин в случай че не бъде подкрепена от страната, тя ще изчезне. Трябва съществено решение - желае ли България да разчита на туризма си, или не”, уточни още Димитров.

Той е на мнение, че най-ценният запас в туризма са хората, в които се е вложило.

„ Този запас стартира да прелива в други браншове. Впоследствие ще стартира да емигрира. Ако не му помогнем и съхраним, няма да има на кого да разчитаме и да бъдем конкурентноспособни”, заключи Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР