Несериозно е твърдението, че обмисляме извънредно положение в страната. Може

...
Несериозно е твърдението, че обмисляме извънредно положение в страната. Може
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Няма да въвеждаме извънредно положение!

Несериозно е изказванието, че обмисляме изключително състояние в страната. Може би имат поради и моето първо висше обучение - военно-въздушното учебно заведение. Нямаме такива планове, само че фактически страната се намира в спешна обстановка. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев в предаването по Българска национална телевизия.

" Няма да разясня назначенията на зам.-министрите, тъй като това са политически кабинети и е обикновено всеки един министър, когато влиза в обещано министерство да влезе със собствен политически кабинет. Те напущат поста и дружно с министъра ", изясни Донев.

" По-особен е казусът с Национална агенция за приходите, само че претекстовете са извънредно чисти и изрядни и обстоятелствата приказват за това за какво са направени тези смени ", добави той.

" Винаги съм отстоявал да има последователност в политиките, да не се зачертават с лека ръка политики, които са сполучливи и водят до възстановяване на качеството на живот, на положението на хората. Но за жалост това, което заварваме не приказва добре.

Ние сме от 3 дни, само че нас ни упрекват за неща, които не са свършени от предходния кабинет и за неща, които следва да свършим, за което те са имали 7 месеца време. Ще ускорим това, което е в застой ", съобщи Донев.

" В момента казусът с доставките на газ е доста значителен. Това, което имаме като разбор и доклад от страна на " Булгаргаз " е че са обезпечени доставките на газ за България до август т.е. останалите месеци до края на годината ние нямаме сигурни доставки на газ. Това, което се приказва за интерконектора - че ще бъде подготвен до края на август, ние ще поставим безусловно всички старания да бъде подготвен и да бъде въведен в употреба, тъй като той ни подсигурява доставката на азербайджанския газ по контракт.

На за 7 месеца не са избършени доста неща - няма акт 15, да не приказваме за акт 16. Българските жители би трябвало да знаят, че тази анулация на решението за смяната на интерконектора е обвързвана с това, че са позволени неточности в имената на членовете на Надзорния съвет.

Критикуват ни за неточност, която самите те са създали. Отменя се, с цел да бъдат записани вярно имената. Грешката ще бъде отстранена още през идната седмица ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР