Несъобразена скорост и заблуда на шофьора са най-вероятните причини за

...
Несъобразена скорост и заблуда на шофьора са най-вероятните причини за
Коментари Харесай

Според очевидец причината за инцидента при Боснек са несъобразена скорост и заблуда на шофьора |

Несъобразена скорост и илюзия на водача са най-вероятните аргументи за тежката злополука край Боснек, при която починаха 45 македонци - тази догадка изрече секретарят на регионалния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов пред бТВ. Пиргов е бил на мястото на случая към 3:30 часа.

От думите му стана ясно, че водачът на пламналия рейс се е заблудил поради отбивка и в последния миг е блъснал предната дясна гума в пътен знак, който изхвърчал на 45 метра. Пиргов отхвърли вероятността лидерът на автобуса да е задремал, тъй като малко преди този момент е спрял на бензиностанция, която се намира на 20 мин. път.

Няма по какъв начин и да е поднесъл рейсът, тъй като няма спирачен път на автомагистралата. 

Пиргов изясни, че пожарът е тръгнал от предната част на рейса, където имало туби с гориво. Те се възпламенили от парното след теч. Хората евентуално са се задушили и това изяснява за какво не са съумели да изоставен пламналия рейс, счита секретарят на регионалния съвет.

Експлозията е от гръмнала предна гума. Предната дясна врата е блокирала, а страничната е била отворена, само че хората не са съумели да изоставен рейса. Спасилите се са съумели да излязат през задното дясно стъкло, изясни Пиргов.

Васко Пиргов добави, че гледката е била ужасяваща, даже ламарините на рейса са изгорели при пожара. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР