Несъмнено развитието на авиационния пазар през последното десетилетие претърпя историческа

...
Несъмнено развитието на авиационния пазар през последното десетилетие претърпя историческа
Коментари Харесай

От какво печелят днес летищата

Несъмнено развиването на авиационния пазар през последното десетилетие претърпя историческа гражданска война. Голяма част от наземния трафик се трансферира във въздушния. Появиха се нискотарифните самолетни компании, разраснаха се основни летища на всички континенти. Появиха се нови хъбове. Плановете са този развой да продължи. Може ли обаче комерсиално дружество каквото в реалност е едно летище да печели единствено от авиационни услуги? Отговорът е не. Тогава поражда разумният въпрос по какъв начин могат да се набират спомагателни доходи. В момента на едно от най-големите европейски летища 55% от приходите са от авиационна активност, а останалите 45% от неавиационна. Става дума за летище Мюнхен, чийто оператор – Munich Airport International, се приготвя да поеме концесията на столичния аеропорт. До три седмици се чака да завърши процедурата по обжалване на избора на концесионер.

Операторът на летището на баварската столица залага на огромен микс от услуги, видя кореспондент на ФАКТИ . Най-важното обаче е, че регионът, където е позициониран
аеропортът се преглежда като част от града
В него умерено може да прекарате половин почивен ден, без значение че няма да летите. На разположение на малчуганите е ъгъл, в който може да ги оставите да лудуват с часове. През това време отивате в супермаркета, с цел да напазарувате за идната седмица. Важно е да се означи, че става дума за супермаркет, в който цените са стоките са като тези в града. След това взимате детето си и се отправяте към един от многочислените заведения за хранене. Порциите са огромни, а цените идентични с тези в българските заведения от междинен клас. Това, с което притегля клиенти в един от заведенията за хранене, са няколко марки бира лично произвеждане. Тя се прави на място. На година се продават по 1 милион халби от половин литър. 85% от продукцията се осъществя в ресторанта, 10% отива на Терминал 2, а 5% - отвън летището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР