Нервите на президента на Ферари Серджо Маркионе не издържаха и

...
Нервите на президента на Ферари Серджо Маркионе не издържаха и
Коментари Харесай

Уволнения във Ферари след безумно изпуснатите победи

Нервите на президента на Ферари Серджо Маркионе не устояха и италианецът реши да накара всички в тима да се изплашен с няколко бързи уволнения. Според непотвърдена информация става въпрос за промени в отдела, отговарящ за качествения надзор, като към този момент съответни имена на чиновници не се загатват. Чашата преля след двете повреди в задвижващите единици в колите на съотборниците Себастиан Фетел и Кими Райконен по време на уикенда за Гран При на Малайзия предишния уикенд.
От Ферари изпуснаха по извънредно малоумен метод опцията освен за победа на пистата „ Сепанг ", само че и шанса да се преборят за двойна такава. Шампионите от Мерцедес нямаха отговор на скоростта от болидите на Скудерия, както даже и на тези от Ред Бул. Пълният неуспех за борещия се за международната купа Фетел стартира в събота, когато поради щета се наложи да му бъде заменен моторът след третата свободна подготовка. В квалификацията германецът даже не съумя да запише бърза обиколка след нов проблем и по този начин остана финален на стартовата решетка в Малайзия.

В неделя съотборникът му Райконен пък не съумя да започва и отпадна от надпреварата, още веднъж след щета в мотора. Фетел опита всичко по силите си и макар че беше най-бързият водач на пистата, записа връх и направи най-вече изпреварвания от всички, финишира едвам четвърти. Дори при неналичието на двамата съотборници във Ферари лидерът в класирането при водачите Люис Хамилтън от Мерцедес не съумя да се възползва и успеха сграбчи навършилият ден по-рано 20 години Макс Верстапен от Ред Бул.

Всичко това пристигна след различен цялостен неуспех - този в Сингапур. Кръг преди този в Малайзия Фетел и Кими още веднъж бяха любимци за успеха, само че се удариха метри след старта и подариха успеха на Хамилтън. Въпреки че последните две надпревари предстоящо трябваше да бъдат най-тежките за Мерцедес, от Ферари като че ли направиха всичко по силите си да улеснят животът им оптимално. Така Хамилтън към този момент води пред втория Фетел с 34 точки и е цялостен любимец за купата пет кръга до финала на шампионата.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР