Неприятно изживяване за Глория! Певицата е била глобена, защото неин

...
Неприятно изживяване за Глория! Певицата е била глобена, защото неин
Коментари Харесай

Черният „звяр“ на чалга иконата Глория гази закона, но не й се размина / СНИМКА

Неприятно преживяване за Глория! Певицата е била санкционирана, тъй като неин автомобил е бил паркиран в пешеходната част на Бунарджика. Хълмът, несъмнено, се намира в Пловдив и е предпазена територия. Покрай колата на изпълнителката санкционирани са били и още няколко моторни транспортни средства, паркирали в нарушаване на общинските наредби.

През 1881 година е издигнат Руският монумент. Тогава е осъществено и първото записано залесяване на хълма. През 1901 година е издигнат и първият ресторант навън, прочут с името на хълма. През 1908 година кметът на града Христо Г. Данов отказва на княз Фердинанд терен на Бунарджика за изграждане на замък.

В подножието на тепето се е намирал и основният контейнер на водите в града. В средата на 30-те години по предложение на кмета Божидар Здравков хълмът е преименуван на Хълм на освободителите.

През 1954 година на върха на хълма е повдигнат 15 метров монумент на Съветската войска, прочут като „ Альоша “. По-късно е издигнат и Летният театър в подножието на хълма.

Хълмът е разгласен за природна забележителност Хълм на освободителите на 12 януари 1996 година.


Инфо: plovdiv24

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР