Неприятна изненада скроиха общинските съветници на археолозите, които трябва да

...
Неприятна изненада скроиха общинските съветници на археолозите, които трябва да
Коментари Харесай

Отрязаха парите за Римския форум - север

Неприятна изненада скроиха общинските съветници на археолозите, които би трябвало да стартират изследвания на разкопките на Римския конгрес - север. Както " Марица " писа, на последната сесия се развихри скандал с препоръчаното от администрация изменение на бюджета. Съветниците от опозицията - Българска социалистическа партия, Съюз за Пловдив и Патриотичен фронт - отхвърлиха да го гласоподават поради 5-те милиона лв., заложени за ремонт на тротоари и паваж. Така беше отхвърлено и финансирането на други градски обекти.

При прегласуването парите за археологията на Римския конгрес - север отпаднаха, макар че кметът беше предложил 45 000 лв. за разкопките.

Ръководителят на екипа археолог Мая Мартинова не скри учудването си. От една седмица тя чака строителите да приключат и да стартира изследването на терена тъкмо до Главната. По план на това място е планувана пешеходна връзка с пл. " Централен ". Изкопните работи се вършат в този момент, тъй като много време се изгуби за водене не правосъдни каузи, а по-късно и на договаряния за обезщетение на частния парцел, където бяха четири търговски обекта.

" Притеснени сме, тъй като имаме 18 000 лв. за работата на екипа, само че те ще свършат до края на август ", разяснява Мая Мартинова. Следващата сесия на Общинския съвет е едвам на 17 септември, след ваканцията.

Градските старейшини са дали своят вот пари за разкопките в размер на 69 800 лв., само че за Римския конгрес - юг - изток. Някои от тях евентуално са помислили, че става дума за една и съща част на античния площад.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР