Непрекъснато и навсякъде слушаме и четем за диети за отслабване.

...
Непрекъснато и навсякъде слушаме и четем за диети за отслабване.
Коментари Харесай

Когато искаме да качим няколко килограма, но не знаем как

Непрекъснато и на всички места слушаме и четем за диети за намаляване. Дали обаче се замисляме за дамите, които имат противоположния проблем - не могат да напълнеят? Защото знаем, че има осезаема разлика сред слаба и кльощава жена. И въпреки за пълничките това да не е никакъв проблем, а същинска благословия, прекомерно слабите дами от време на време са не по-малко потиснати от външния си вид- мъчно си намират облекла, „ борят се ” с хлътнали бузи и повече бръчки по лицето, а качването на килограми за тях си е същинска задача невъзможна. Какви са аргументите и по какъв начин могат да си оказват помощ слабите измежду нас?

Причините за ниското тегло на здрав човек

Ако изключим тези, които са свързани с някакво заболяване (анорексия, диабет, чревни паразитни болести, хормонални проблеми, корист с лекарства и др.), можем да кажем, че останалите са следните:

Генетичните - рядко се случва цялото ви семейство постоянно да е попадало в групата на слабите, а вие да сте пухкава. Генът въобще не е за занемаряване. Ако майка ви е имала податливост към напълняване, съвсем несъмнено е, че вие би трябвало да внимавате.

Активният метаболизъм - разрешава ни да одобряваме доста калории без да качваме килограми. Бързо огладняване, изобилна храна, постоянен корем - това са част от признаците на бързия метаболизъм. Тези хора в никакъв случай не са с наднормено тегло, само че може да имат поднормено.

Твърде динамичното всекидневие - в случай че работим нещо, което изисква непрестанно придвижване, може и да не си даваме сметка какъв брой доста калории изразходваме в действителност. Нередовното хранене е разследване от динамичния живот и също може да бъде причина да не съумяваме да качим килограми

Внимание: Единствено визитата при доктор и цялостните проучвания, ще ви дадат справедлив отговор на въпроса „ Защо съм толкоз слаба? ”. Ако постоянно ви повтарят, че сте слаба, направете си и преценете обективно. След това се консултирайте с доктор.

Ако сте здрави, а желаете да качите малко килограми:

Започнете да се храните с по-питателна и калорична храна - това, обаче надалеч не значи, че тя не би трябвало да е здравословна. В никакъв случай не посягайте към мазните хамбургери, чипсовете и вафлите. Знаете, че посредством тях освен, че ще качите само неприятни мазнини и то най-много в региона на талията и ханша, ами и ще влошите здравословното си положение.

Яжте по 5-6 пъти на ден - общо-взето започнете така наречен бебешки режим- хранете се на три часа, като това не значи да обядвате по два пъти и то с хамбургери, а да хапвате повече плодове и ядки сред главните хранения. Не пропускайте изобилна закуска и междинните закуски.

Пийте здравословни течности - фрешове, пълномаслено мляко. Ограничете сладките газирани питиета, тъй като те даже да ви набират калории, не ви доставят хранителни субстанции.

Увеличете вечерята, само че до здравословен час към 7 часа - колкото по-обилна е тя, толкоз повече калории ще натрупате, тъй като няма да има по кое време да изгорите. И все пак- имайте едно наум- не прекалявайте с мазната храна и сладкото. Ще си навлечете храносмилателни проблеми.

Започнете да упражнявате за мускулна маса - повишаването и ще ви обезпечи изцяло по-добър и здрав тип. В случай, че просто започнете да ходите на фитнес по лична самодейност и без надзора на фитнес-инструктор, избягвайте кардиотренировките - с тях сваляте килограми. Най-добре е да обясните на инструктора и той ще изготви стратегия.

И, в случай че въпреки всичко калориите не ви доближават, обърнете се към витамините, протеините и питателните добавки, единствено че едвам откакто се консултирате със експерт. Може да добавите и малко ленено семе към „ диетата ” си за повече омега-3 мастни киселини. Помнете обаче, че калориите би трябвало да дават отговор на самостоятелното ви положение - възрастта, равнището на физическата интензивност, скоростта на метаболизма и общия ви здравословен статус.

Помнете, че макар гена или дейния метаболизъм, сте длъжни да следите тежестта си. Така освен съблюдавате здравето си, а и знаете по кое време е нужно да вземете ограничения, пък било то и изцяло здрави. Защото поднорменото тегло освен, че не ви „ стои ” красиво, а и е причина за възникването на други проблеми, най-често срещаните измежду които са:

Намален имунитет и по-голяма неустойчивост на инфекции
Анемия- заради ограничавания белтъчен банкет
Аменорея- проблем, от който страдат не малко дами
Намалена фертилност
По-голям риск от развиване на остеопороза

Понякога всекидневието до толкоз ни „ завладява ”, че последното, за което се сещаме е да хапнем и то чак, когато ни прималее от апетит. Не стигайте до там, с цел да не си навлечете в действителност съществени здравословни „ недоразумения ”. Знаете, че с цел да сте красиви не е толкоз значимо да сте слаби, а да сте здрави.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР