Неправоспособен тийнейджър блъсна 83-годишна жена, която почина по-късно в болницаИнцидентът

...
Неправоспособен тийнейджър блъсна 83-годишна жена, която почина по-късно в болницаИнцидентът
Коментари Харесай

15-годишно момче блъсна и уби жена в Кърджали

Неправоспособен младеж блъсна 83-годишна жена, която умря по-късно в болница

Инцидентът е станал в Кърджали към 21:30 ч. в понеделник, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Зад кормилото на автомобила седял 15-годишен.

Тестовете му за алкохол и опиати са негативни. Момчето е арестувано за 24 часа.

Оказва се, че това не е първият път, в който момчето с букви А.И. кара. От Окръжната прокуратура са изготвили писмо до Дирекция „ Социално подкрепяне “ за „ преценка по отношение на нуждата от предприемане на дейности за използване на ограничения по Закона за протекция на детето ", се показва още в формалната пресинформация, предава Българска телеграфна агенция.

В изказване пред медиите окръжният прокурор Желязко Стефанов изясни, че малолетният причинител е бил с още двама малолетни в автомобила. Съдебно-психологична експертиза ще открива дали младежът е могъл да схваща свойствата и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Инцидентът станал, откакто А.И. взел от вкъщи си ключовете на лек автомобил, оставен на предпазване на пълновръстен член на семейството му. Тийнейджърът подкарал колата из региона, в който живее. Прибирайки се към дома си, не съумял да спре в точния момент и блъснал придвижваща се пешком стара жена. Пострадалата била откарана в болница, където умряла същата вечер.

Прокурор Стефанов изясни, че в хода на досъдебното произвеждане са разпитани с изключение на арестувания, двамата му спътници, пълнолетното лице, на което са оставени ключовете от автомобила, както и притежателят на самата кола. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта на дамата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначение на правосъдна автотехническа експертиза, изясни прокурор Стефанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР