Неправомерна предизборна агитация в Монтанско се размина без последствия, научи

...
Неправомерна предизборна агитация в Монтанско се размина без последствия, научи
Коментари Харесай

РИК-Монтана поряза анонимен сигнал за неправомерна агитация

Неправомерна предизборна пропаганда в Монтанско се размина без последици, научи организация BulNews. Районната изборна комисия не взе ограничения по премахването на плакати от несъответствуващи места, защото подателят на сигнала е поискал да резервира анонимността си. 
Случаят е от 15 септември. На електронната поща на РИК-Монтана е постъпил сигнал по отношение на нерегламентирано разлепени агитационни материали в селата в община Бойчиновци – Лехчево, Громшин, Кобиляк и Владимирово. Към него е прибавен снимков материал. Твърди се, че са разлепени плакати по стълбовете на електропреносната мрежа, гърба на табелите на входно изходните места и някои автобусни спирки. С това е нарушена заповедта на кмета на община Бойчиновци, по отношение на слагането на предизборни пропагандни материали.
Авторът на сигнала показал името си единствено с инициал и фамилия. По тази причина от РИК постановили, че липсват данни, несъмнено индивидуализиращи подателя - не е подписан нито с персонален, нито с електронен автограф, липсват трите му имена, адрес, както и телефонен номер. Следователно, сигналът не съдържа всички нормативно избрани и наложителни реквизити на Административнопроцесуален кодекс.
От комисията са безапелационни, че сигналът е неточен и като подобен следва да бъде оставен без разглеждане, като неприемлив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР