Неподозиран скандал е на път да взриви обществото.Скандалът е свързан

...
Неподозиран скандал е на път да взриви обществото.Скандалът е свързан
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Патриотарска връзка тегне върху оставката на здравния министър Николай Петров

Неподозиран скандал е на път да взриви обществото.Скандалът е обвързван с патриотарска връзка,която може да се окаже главната причина за оставката на уважавания здравен министър проф. Николай Петров.

Всичко е обвързвано с отчет за осъществена инспекция на СБР Несебър АД и медицински център „ Месемврия” ЕООД. Проверката обгръща интервала 2016 година до 21 юни 2017 година в по-голямата част от проверявания интервал ръководещ е бил не какъв да е, а точно депутата от "Обединени патриоти " и сегашен зам.-председател на парламентарната комисия по опазване на здравето Георги Колев.

В предизборната акция вицепремиерът Симеонов обществено декларира,че Георги Колеве е бил негов скришен консултант през годините.Освен народен представител Колев е водещ и на предаване в телевизия СКАТ,която е благосъстоятелност точно на вицепремиера Валери Симеонов.

В отчета на медицинския одит, който е на директно послушание точно на Министерството
на опазването на здравето, са установени съществени нарушавания, навяващи съществени подозрения за дългогодишна порочна процедура за източване на милиони левове от здравната каса.

Ето някои от тези нарушавания разказани в отчета:

- При осъществената инспекция на място се открива,че болничните стаи и кабинети за физикално лекуване не дават отговор на здравните условия за лечебните заведения за болнична помощ. В болничните стаи са били ситуирани сред 4 и 6 кревати без пространствена опция за прекосяване сред тях.Тоест пациентите са били натъпкани като сардели в стаите.

- Не е била обезпечена налична среда на пациентите заради щета на двата асансьора на лечебното заведение. Интересно по какъв начин пациентите са се качвали по високите етажи на болничното заведение, имайки в поради,че огромната част от тях са с тежки ставни болести.

Медицинският одит установи и друго съществено нарушаване а точно,че посоченият адрес на лечебното заведение не е вписан в разрешителното за реализиране на лечебна активност. Според специалисти единствено този факт е бил задоволителен депутатската болница да върне милионите левове, получени от здравната каса.

В отчета на медицинския одит са разказани още редица нарушавания, които е трябвало неотложно да доведат до прокурорска инспекция. Имало ли е напън върху здравния министър може да каже единствено той, факт е обаче,че такава инспекция евентуално не е осъществена.

Докладът от осъществената инспекция е бил предаден на министъра на опазването на здравето на 10 юли 2017 година
BNews разполага с отчета и го разгласява като слага няколко въпроса:

1.Осъществяван ли е напън от съдружния сътрудник Обединени патриоти върху здравния министър по отношение на нарушаванията в депутатската болница?

2.Здравния министър сезирал ли е прокуратурата и в случай че не каква е повода това да не се случи?

3.Зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето и народен представител от „ Обединени патриоти” Георги Колев, който е бил ръководещ на СБР Несебър АД до м.април 2017 година употребявал ли е служебното си състояние за оказване на напън върху здравния министър?

4.Депутата от Обединени патриоти Георги Колев ще последва ли достойния образец на здравния министър да си подаде оставката?

5.Предприела ли е Здравната каса дейности за преустановяване на договорните връзки с депутатската болница и в случай че не - каква е повода?

6.Оказвал ли е напън върху виновните институции вицепремиерът Валери Симеонов за прикриване на нарушаванията в болничното заведение на неговия доближен народен представител?

Докладът може да видите ТУК
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР