Непобеденият американски боксьор Шакур Стивънсън се труди за победа с

...
Непобеденият американски боксьор Шакур Стивънсън се труди за победа с
Коментари Харесай

Шакур Стивънсън се бори за короната на WBC в лека категория при победа над Де Лос Сантос

Непобеденият американски боксьор Шакур Стивънсън се труди за победа с единомислещо съдийско решение над Едуин Де Лос Сантос от Доминиканската република, с цел да претендира за свободната купа на WBC международната купа в лека категория, в борба, която накара почитателите да освиркват неналичието на деяние.

Непобеденият 26-годишен състезател се усъвършенства до 21-0, с 10 нокаута, откакто победи Де Лос Сантос с маржове от 115-113, 116-112, 116-112 в T-Mobile Arena, Лас Вегас, в четвъртък вечер.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Битката за купата в тежка категория на Фюри против Усик е планувана за 17 февруари в Саудитска Арабия Тайсън Фюри в нокдаун, само че победи Франсис Нгану с разделно съдийско решение Въпроси и отговори: Шефът на PFL за Нгану, разширение и вдишване на UFC „ Родени да побеждават “: издигането на индийския боксьор Никхат Зарийн като международен първенец край от списък

Победата подпечата третата международна купа на Стивънсън в разнообразни тегловни категории, откакто бе първенец в категория перо и в лека категория за юноши.

Но това беше едва показване и от двамата бойци и публиката изрази неодобрението си в по-късните рундове, до момента в който освиркванията отекваха из арената.

Де Лос Сантос нанесе единствено 40 удара през 12-те рунда, съгласно формалната статистика на Compubox. Това е най-малкият брой удари, записван в миналото в 12-рундова борба, откогато системата беше въведена за първи път преди 38 години.

Стивънсън призна невдъхновяващото показване след дуела.

„ Имах неприятно показване довечера, това е всичко, върху което съм фокусиран “, сподели той. „ Не се усещах доста добре. Ще го преживея, всичко е наред, пристигнах тук, с цел да печеля успеха и това е всичко, което желаех да направя. “

Стивънсън отхвърли да каже дали пострадване или заболяване са попречили на представянето му, като отхвърли въпросите за лявата си ръка, която той приземи единствено 21 пъти по време на надпреварата.

„ Нямам какво да кажа за това – няма да се извинявам “, сподели той. „ Просто не се усещах добре преди дуела. “


Де Лос Сантос, който падна до 16-2, държеше Стивънсън да се движи обратно през по-голямата част от борбата, само че се оказа, че гони и пропуща, когато се появиха благоприятни условия.

Той упрекна Стивънсън в отрицателна тактичност след провалянето си.

„ Аз пристигнах да се удрям, той пристигна за писта “, сподели Де Лос Сантос, имайки поради, че мястото е единствено на няколко крачки от бул. Лас Вегас, където колите от Формула 1 бръмчаха по време на подготвителна сесия в нощта на откриването на F1 Las Vegas Grand Prix.

Квалификацията за надпреварата е петък вечер, а самото съревнование се организира в събота вечер.

„ Дойдох да се удрям довечера и Шакур Стивънсън реши да не се бие. Той получи купата, само че аз съм първенецът на хората. ”

И до момента в който огромният въпрос за Стивънсън беше с кого ще се бие идващия, той сподели, че би желал да си вземе „ към два месеца “ отмора, защото тренира през последните седем месеца.

„ Мисля, че той би трябвало да се върне и да преоцени... какви промени би трябвало да направи “, сподели наставникът и някогашен първенец Андре Уорд.

„ Тази вечер той изглеждаше малко спуснат. Той ще дефинира каква е повода. Той в действителност има потребност от отмора... той в никакъв случай не е във фитнеса. Той е първокласен войник, а за елитни бойци, които са привикнали да преобладават, когато нямате преобладаващо показване, това може да се почувства съвсем като загуба.

Това е, върху което той работи сега. Но също по този начин е добре за него, работи отрезвяващо. Просто ви припомня, че играта не постоянно ви отвръща с обич. “


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР