Неплатени глоби, включително към КАТ, данъци, мита и осигуровки, ще

...
Неплатени глоби, включително към КАТ, данъци, мита и осигуровки, ще
Коментари Харесай

НОВО 20! Шофьорите се хванаха за главите: Продаваш колата – първо плащаш глобите към КАТ

Неплатени санкции, в това число към КАТ, налози, мита и осигуровки, ще ни спъват да продаваме парцели и коли. Това плануват промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), пуснати за публично разискване от Министерството на финансите.
Сега длъжникът би трябвало да заявява отговорностите си при изповядване на договорката. Има обаче установени случаи това да не се прави за получените средства от продажбата да не бъдат преведени за погасяване на задълженията към бюджета, предава Телеграф. При осъществен обзор на извадков принцип в Търговско дружество на НАП-София, било открито, че единствено за интервал от два месеца – през февруари и март 2017 година, вредата за бюджета, нанесена по този метод, възлиза на 6,4 млн. лева
Затова с измененията в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс се предлага нотариусите да правят инспекция по електронен път в Национална агенция за приходите за определяне съществуването или неналичието на подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности на продавача. Ако такива борчове се открият, ще се пристъпва към изповядване на договорката едвам след тяхното погашение.
Другият вид е купувачът да се задължи категорично да погаси тези отговорности в нотариалния акт или контракта за покупко-продажба. Ще се дава информация за всички отговорности на лицето, а освен тези за налози, мита и осигуровки, т.е. всички открити от Национална агенция за приходите, както и предявените от външен взискател за наложително осъществяване от приходната организация, каквито са да вземем за пример санкциите към КАТ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР