Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в

...
Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в
Коментари Харесай

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разобличаване на разработчик на Bitcoin Core провокира неспокойствие в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за евентуален вътрешен спор.

Това разобличаване уточни накърнимост в Bitcoin Core, която се употребява от “ ” от 2013 година насам. Тези Inscriptions действат като добавени метаданни към сатошитата, като всъщност ги трансформират в цифрови артефакти или сходни на NFT единици в блокчейна. Това разобличаване провокира полемики по отношение на регулирането на тези практики, което докара до диспути и разделения измежду заинтригуваните страни.

Inscriptions употребяват блоковото пространство, с цел да прибавят спомагателни данни към транзакциите, като евентуално надвишават откритите ограничавания посредством замаскиране на данните като програмен код. Макар че Bitcoin Knots v25.1 в профил този проблем, Bitcoin Core остава уязвим, като очакванията са за разрешаване в идната версия v27 през идната година. Това закъснение докара до раздор в Биткойн общността, като разработчиците и потребителите заеха противоположни позиции по отношение на смисъла и пригодността на Inscriptions в блокчейна .

От техническа позиция Ordinals, които са разследване от тези Inscriptions, са подложени на деликатна инспекция поради потреблението на блоковото пространство.

Всяко сатоши може да съдържа Inscription с размер до към 4 MB. Въпреки че сатошите по своята същина не включват Inscriptions, тези спомагателни данни могат да варират от мнения на транзакции до атачмънти, разширявайки опциите на Биткойн.

Споровете произтичат от потреблението на блоковото пространство за цели отвън финансовите транзакции, което съгласно доста бранители отклонява от главната цел на Биткойн като валута и средство за предпазване на стойност. Появата на Ordinals и опцията за прикачване на данни, сходни на NFT, към сатошитата отвори нови благоприятни условия за Биткойн, като провокира опасения по отношение на успеваемостта на мрежата, дефицита на блоково пространство и достоверната роля на блокчейна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР