Неотдавнашните случаи на COVID-19 в болница Агиос Андреас в Патра,

...
Неотдавнашните случаи на COVID-19 в болница Агиос Андреас в Патра,
Коментари Харесай

Половината от медицинските кадри в Гърция не искат да се ваксинират

Неотдавнашните случаи на COVID-19 в болница " Агиос Андреас " в Патра, където десетки здравни служащи бяха инфектирани с ковид и множеството от тях не бяха имунизирани, провокираха отчаяние у учените от Националния комитет по имунизацията. В тази болница 44% от чиновниците са имунизирани против COVID-19. Ваксинацията на здравните служащи, както и на всички други категории служащи и популацията като цяло, не е наложителна. Персоналът на болничното заведение е получил опцията само че както демонстрират данните, половината не са се възползвали.
Един месец след началото на имунизацията на медицинския личен състав в Гърция се пресмята, че 50% от чиновниците в държавните лечебни заведения - %, който е по-висок и се счита, че надвишава 60% от медицинския личен състав - е имунизиран с най-малко една доза от имунизацията. Това се смята за невисок брой, като се има поради степента на пандемията. То е и показателно за отрицанието на здравните експерти в страната като цяло, написа " Катимерини ", представен от БГНЕС.
 Връщат строгите карантинни ограничения в региона на гръцката столица Атина Връщат строгите карантинни ограничения в региона на гръцката столица Атина
Гръцките управляващи оповестиха през днешния ден, че ще възстановят строгите карантинни ограничения в региона Атика, откакто броят на новозаразените с корона...
Както сподели Атанасиос Скутелис, професор по патология на инфекциозните заболявания и член на Националния комитет по имунизацията, „ това е професионално обвързване и отговорност, като спазването на Хипократовата клетва. Те би трябвало да се имунизират, с цел да защитят не себе си, а пациентите си, които по формулировка са уязвими. "
Според източници в Министерството на здравеопазването, до през вчерашния ден по обяд са осъществени против COVID-19 на чиновници в държавни и в частни клиники. По-голямата част от тях са здравни експерти, които през цялото време са декларирали желанието си да бъдат имунизирани.
Председателят на Националния комитет по имунизациите Мария Теодориду назова „ неприятна изненада “ протичащото се в болничното заведение в Патра, като разяснява, че „ процентът на имунизации в тази болница е извънредно невисок ".
" Намираме се в ерата на епидемията, пандемията от ковид, и всички би трябвало да се възползват от дадения ни подарък. И това е имунизацията ", сподели тя.
 Гръцката област Атика е под опасност от въвеждане на непоколебим локдаун Гръцката област Атика е под опасност от въвеждане на непоколебим локдаун
Гръцката област Атика, където се намира Атина, е под опасност от въвеждане на непоколебим локдаун. Очаква се решение на премиера Кириакос Миц...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР