Неотдавнашната визита на руския президент Владимир Путин в Ростов на

...
Неотдавнашната визита на руския президент Владимир Путин в Ростов на
Коментари Харесай

Британското разузнаване за визитата на Путин в Ростов на Дон: Опитва се да демонстрира авторитет

Неотдавнашната аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Ростов на Дон, където се намира щабът на управлението на войната в Украйна, значи, че той евентуално е желал да показва своя престиж и да сътвори усещането, че висшето военно командване действа както нормално. Това написа в разследваща сводка, оповестена на обществената платформа " Екс " (доскоро " Туитър " ) от английското министерство на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На 19 август 2023 година президентът Владимир Путин направи извънредно посещаване в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон на към 160 километра от фронтовата линия. В щаба работят чиновниците, които управляват войната в Украйна ", се споделя в сводката.

Британското ведомство отбелязва, че Путин се е срещнал с високопоставени офицери, в това число с началника на съветския общоприет щаб военачалник Валерий Герасимов, който командва интервенцията в Украйна.

" Групата " Вагнер " за малко завладя щаба през юни 2023 година. Много е евентуално, че Путин желае да показва своя престиж и да сътвори усещане, че висшето военно командване действа както нормално ", се прибавя в сводката.

На 23 юни водачът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин се разпалва против съветското военно управление и в частност против министъра на защитата Сергей Шойгу. Пригожин завладя Ростов на Дон и част от Воронежка област, след което наемници от " Вагнер " започнаха да напредват към Москва.

На 24 юни беларуският президент Александър Лукашенко организира диалози с Пригожин. След диалозите водачът на частната войска разгласи, че бойците му ще се върнат в полевите си лагери.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР