Неотдавна сръбското правителство пусна новината, че в страната почти са

...
Неотдавна сръбското правителство пусна новината, че в страната почти са
Коментари Харесай

Половин милион в Сърбия живеят много бедно

Неотдавна сръбското държавно управление пусна новината, че в страната съвсем са изкоренени рисковите равнища на беднотия, само че точно съгласно данните на държавното управление половин милион души в страната живеят с по-малко от 400 динара на ден /около 3,4 евро/. Те нямат задоволително пари за съществени потребности, до момента в който броят на извънредно бедните не понижава години наред, оповестява телевизия N1, представена от Българска телеграфна агенция.

Крайната беднотия значи човек да няма пари даже за самун, това са най-вече бездомниците. Абсолютната беднотия е всяко лице, което няма 12 хиляди динара /около 100 евро/ месечно, т.е не може да задоволи съществени потребности за храна, облекла, да си заплати сметките. В тази категория са четричленни фамилии, които нямат приходи над 32 000 динара /271 евро/, съобщи журналистка от "Данас " в предаване на канал N1.

Буквич посочи, че крайната беднотия в Сърбия не е изкоренена. Това са към 0,1 %, тук са хората, кото нямат пари даже за самун. Но тази последна беднотия ние имахме и преди 18 години. Същевременно безусловно бедните в Сърбия са половин милион или 7,3 %. Това са хората, които живеят с към 400 динара на ден /около 3,4 евро/, уточни журналистката.

Тъй като в Европа не съществува разделяне на извънредно и безусловно небогати, а има единствено извънредно небогати, тук е станало комплициране, защото Световната банка е разгласила данни, че в Сърбия извънредно бедните са 7,2 %, уточни журналистката от "Данас ". Тя добави, че безспорната беднотия в Сърбия е намаляла с един колорит през миналите години. Преди 12 или 13 години тя е била 8,8 %, през 2008 година - 6,1 %, а последните данни са за 7,2 %. Една от аргументите за бедността е това, че от 2014 година до 2017 година Сърбия е била напусната от 117 хиляди души, уточни още журналистката от вестник "Данас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР