Неотдавна Държавният департамент на САЩ излезе със заявление, в което

...
Неотдавна Държавният департамент на САЩ излезе със заявление, в което
Коментари Харесай

Пекин реагира остро на създаването на „представителства“ между Тайван и страни от ЕС

Неотдавна Държавният департамент на Съединени американски щати излезе със заявление, в което се показва, че всяка една страна има право да избира независимо рамката на политиката за обединен Китай. От Европейски Съюз също показаха, че взаимното основаване на „ представителства “ на Тайван и държави-членките на съюза не нарушава политиката за обединен Китай, предава радио Китай.

В тази връзка, говорителката на Министерството на външните работи Хуа Чунин съобщи, че Китай ще предприеме твърди и нужни ограничения във връзка с други страни, които подкопават неговия суверенитет и териториална целокупност и това е изцяло рационално и законно. Пекин е изрично срещу рецензиите и намесата от страна на Съединени американски щати и за следващ път акцентира, че наличието на правилото за обединен Китай е ясно и непромеливо. В света има единствено един Китай, а Тайван е неделимата част от него.

Правителството на КНР е единственото законно и това е главен принцип на интернационалните връзки и единогласие в границите на интернационалната общественост. Спазването на политиката за обединен Китай изисква преустановяване на каквито и да е публични контакти на държавно равнище с Тайван. Китай прикани Европейски Съюз да поддържа вярна позиция по този въпрос и да не дава неправилен сигнал, който може да сътвори нови проблеми в връзките сред двете страни, добави Хуа Чунин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР