Неокосена растителност, наличието на кърлежи и бълхи тревожат живущите в

...
Неокосена растителност, наличието на кърлежи и бълхи тревожат живущите в
Коментари Харесай

Това не е в някоя джунгла - в софийски квартал е СНИМКИ

Неокосена растителност, съществуването на кърлежи и бълхи тревожат живущите в ж.к. " Люлин " 6.

Медиците в незабавните центрове и лекарските кабинети отчитат наплив от деца и възрастни с кърлежи, прихванати от тревните площи в столицата. Това се случва посредством на липсата на действителна поддръжка на парковете, междублоковите пространства и детските площадки.

" Искам да се похваля на всички и най-много на господин кмета, че излязохме с децата зад блока, да не си намерения някой инцидентно, че сме в някоя джунгла. Не! В Люлин 6 сме ", написа в обществената мрежа Мариета Иванова.

Жената е споделила фотоси, на които виждаме неокосената растителност, която създава благоприятни условия за повишение броя на кърлежите.

" Да не загубите детето в тревата! ", написа Милена Златанова в секцията за мнения.



" Всяко лято е по този начин! Тук не се коси трева, не се пръска срещу кърлежи, не се сеща никой, че тук живеят и всеки ден излизат на открито хора, които си заплащат налозите, само че това няма значение ", написа още Мариета.

За да има взрив в популацията на кърлежите, това значи, че дезинсекцията не е била ефикасна. Ако изобщо е осъществена такава.

" В Люлин 8 клоните на дърветата са стигнали до земята, никой не ги подрязва ", коментира Ася Борисова. Антония Симова пък написа, че ситуацията е идентично и в Люлин 2 - " Децата ще си избодат очите. Толкова са на ниско, че 2-годишно би се наранило ", гласи коментарът на Антония.

Столичани упорстват управление на Столична община да вземе незабавни ограничения.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР